Lorena Wiebes voegt Gent-Wevelgem toe na winst in millimetersprint tegen Elisa Balsamo

Lorena Wiebes voegt Gent-Wevelgem toe na winst in millimetersprint tegen Elisa Balsamo

“Super dat ik Gent-Wevelgem kan afvinken”

24/03/2024

Lorena Wiebes heeft na een sterk gereden wedstrijd de klassieker Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. Team SD Worx-Protime was de hele dag attent voorin. Lotte Kopecky versnelde op de Baneberg en de Kemmelberg, maar uiteindelijk zou er gesprint worden voor de winst. Daarin trok de wereldkampioene de spurt aan voor Lorena Wiebes, die uiteindelijk de snelste bleek voor Elisa Balsamo. “Ik begon misschien van iets te ver, maar ben blij dat ik alsnog de overwinning pak. Ik hoopte al een aantal jaar om Gent-Wevelgem te winnen en eindelijk lukt het.”

Gekoppelde wedstrijd: Gent-Wevelgem 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Na de zege in Gent-Wevelgem stapte winnares Lorena Wiebes het podium op om haar zege te vieren met Average Rob tijdens zijn dj-sessie. Wiebes: “Ik durfde aan de finish niet te juichen. Ik had een licht gevoel dat ik won, maar ik was niet honderd procent zeker. Dat moment terwijl je wacht op het verlossende nieuws is echt nerveus. Het was fijn dat ik het alsnog achteraf op zo’n leuke en speciale manier kon vieren met de fans.”

“Lotte Kopecky trok de sprint perfect voor me aan. Ik heb veel vertrouwen in haar als lead-out. Zelf begon ik misschien nét te vroeg. Ik voelde iemand opzetten, dus ik probeerde alsnog wat te versnellen. De vorige keer dat het zo nipt was en dat ik moest wachten op het verlossende nieuws, was ook met Elisa Balsamo op het EK in München. Zulke duels zijn niet alleen goed voor de sport, het is ook de reden waarom je jezelf pusht op training. Je wilt namelijk niet dat iemand je klopt. Ook met het oog op een selectie voor de Olympische Spelen probeer ik zo weinig mogelijk sprints te verliezen.”

“Ik ben blij dat mijn schouder goed hersteld is na de zware crash in Nokere Koerse waar ik hem ontwricht had. Ondanks een aantal dagen rust ken ik weinig vormverlies. Ik ben super tevreden dat ik Gent-Wevelgem kan toevoegen aan mijn palmares, mede dankzij het knappe voorbereidende werk van mijn ploeggenotes. In dit team is het geven en nemen. Als ik Lotte kan ondersteunen in haar grote doelen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, dan doe ik dat graag. Mijn doel is om er in de Ronde van Vlaanderen zo lang mogelijk bij te blijven, zodat ik een troef kan zijn voor mijn team.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×