Team SD Worx – Protime hoopt Mikayla Harvey terug op niveau te brengen

Team SD Worx – Protime hoopt Mikayla Harvey terug op niveau te brengen

Harvey kan belangrijke ondersteuning bergop worden

02/10/2024

Na haar vijfde plaats in de Giro Donne in 2020 is Team SD Worx – Protime de Nieuw-Zeelandse Mikayla Harvey, afkomstig uit Wanaka, blijven volgen. Hoewel haar prestaties jaar na jaar minder werden, is sportief manager Danny Stam overtuigd dat de 26-jarige Harvey terug op niveau moet kunnen komen. “Zij heeft in het verleden aangetoond bij de beste klimsters te horen. Nog steeds geloven we in haar klimcapaciteiten”, aldus Stam.

Stam benadrukt dat ze naar een renster met de capaciteiten van Harvey op zoek waren: “Het is  geen geheim dat wij ons nog met een of meerdere klimsters wilden versterken. Na haar sterke jaar in 2020 is Mikayla geveld door het Eppstein-Barr virus (ziekte van Pfeiffer) en dit heeft ze eigenlijk een beetje verwaarloosd. We hebben hier met onze medische staf over gesproken. Als zij hier genezen van is, moet ze er in de toekomst geen hinder van ondervinden. Het is voor ons een mooie uitdaging om haar weer terug te krijgen op het niveau van 2020. In de bergen kan ze dan een belangrijke steunpilaar voor de ploeg worden.”

Mikayla Harvey heeft een tweejarig contract met Team SD Worx -Protime getekend. “Deze transfer betekent een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en mijn leven”, geeft ze aan. “Ik verander niet alleen van team, ik verhuis ook van Varese in Italië naar Andorra. Tijd voor een nieuw begin. Team SD Worx-Protime is een ongelofelijk sterk team, het beste in het vrouwenwielrennen. Ik hoop hier stappen te kunnen zetten. De sterkste rensters van het peloton rijden hier of hebben hier de stap naar de wereldtop gezet. Niamh Fisher-Black kon zich stap voor stap ontwikkelen binnen dit team tot een van de sterkste klimsters ter wereld. Ook Lotte Kopecky en Demi Vollering zijn onder de vleugels van dit team de beste ter wereld geworden.”

“Mijn doel is om mezelf hier verder te ontwikkelen. Ik wil geen middelmatige renster zijn, ik mik op het allerhoogste. Ik wil niet klein dromen, ik ga voor de allerhoogste droom. Dat zal natuurlijk niet van vandaag op morgen lukken. Ik wil eerst en vooral leren om mijn stempel te drukken op wedstrijden. Ik wil mezelf dus ontwikkelen en hopelijk later ook koersen kunnen winnen. Daarvoor ben ik bij Team SD Worx-Protime aan het juiste adres. Wat me aantrok is de winning mindset en het sterke leiderschap binnen de ploeg. Dat is wat ik de afgelopen seizoenen toch wat gemist heb. Ook kijk ik er enorm naar uit om aan de zijde van Anna van der Breggen te rijden. Zij was mijn grote rolmodel dus is het wel super cool om nu alsnog met haar in het team te zitten. Ook kijk ik er echt naar uit om opnieuw op Specialized te rijden. Toen ik net begon met koersen, reed ik op een Specialized. Hoewel dit een nieuw hoofdstuk is, voelt het op die manier ook aan als ‘back to the roots’.”

“Mijn persoonlijkheid kan hopelijk een toegevoegde waarde betekenen voor het team. Ik ben positief ingesteld. Ik ben van nature kalm en ben vaak degene die voor stabiliteit zorgt bij conflicten. Ik probeer altijd te helpen waar ik kan. Ik weet evenwel goed wat ik wil en ben competitief ingesteld. Een goede eigenschap is dat ik van afzien houd. Als je iets wil bereiken, moet je geen schrik hebben om dingen uit te proberen. Falen is niet erg, zolang je er maar iets uit leert. Dat is waar ik het meest trots op ben. Ik heb al veel tegenslag moeten verwerken, maar kwam er steeds bovenop. Je leert meer over jezelf in moeilijke periodes dan tijdens succes. Ik sta nu sterker in mijn schoenen. Wielrennen is een lastige sport. Het leven is een rollercoaster en die tegenslagen lieten me groeien als persoon en als renster. Ik kijk ernaar uit de volgende stappen bij Team SD Worx-Protime te zetten."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×