Marlen Reusser wil eindzege in Itzulia verdedigen

Marlen Reusser wil eindzege in Itzulia verdedigen

“Realistisch doel om ook dit jaar voor eindzeges te gaan”

08/05/2024

Marlen Reusser begon als een speer aan het seizoen met een etappe -en eindzege in de Ronde van Valencia. Na een Covid-besmetting en een zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen moest de Zwitserse hardrijdster een streep trekken door haar klassieke ambities. De Vuelta Femenina was haar wederoptreden en nu is ze klaar om haar eindzege in Itzulia te verdedigen. “Ik voel dat ik serieuze stappen heb gezet in de Vuelta. Mijn doelen blijven onveranderd: ik mik op klassementswinst in de Tour de Suisse en de Giro Donne. In Itzulia wil ik de bevestiging krijgen dat mijn vorm weer oké is. Als de kans zich aanbiedt, wil ik ook hier graag voor de eindwinst gaan.”

Marlen Reusser: “Ik voel me best weer goed. Natuurlijk heb ik nog wat last van kleine problemen na de zware valpartij in de Ronde van Vlaanderen waar ik mijn kaak, beide oorkanalen en meerdere tanden brak. Na het Spaanse blok bestaat mijn ‘vakantie’ of rustperiode uit het bezoeken van medici voor de verdere opvolging van mijn kaak, oorkanalen en tanden. Maar nu ligt mijn focus vol op het Spaanse blok. Ik ben blij dat ik weer kan racen.”

“In de Vuelta Femenina had ik best hoge verwachtingen voor mezelf, wat achteraf gezien misschien wat optimistisch was. Na het voorjaar dat ik gehad heb, was dit niet zo realistisch. Dus na de eerste etappes besliste ik om vol de kaarten van Demi Vollering en Niamh Fisher-Black te trekken voor het algemeen klassement. Ik heb vervolgens veel werk gedaan, vooral in het begin van de etappes. Het waren lastige en zware inspanningen, die op zich een prima training vormden. Ik voelde me beter en beter worden. Op de klimmen ben ik niet all out gegaan, om een iets betere plaats in het klassement na te streven, want we hadden al twee GC-rensters in ons team. Het is dus even afwachten hoe ik er bergop voor sta, maar ik voel wel dat de vorm goed is.”

“Mijn eindwinst in Itzulia vorig jaar is een prachtige herinnering. In de eerste rit gingen we vol voor Demi Vollering. Ik deed een lead-out voor haar in het laatste stuk voor de slothelling. Vervolgens klom ik met Kasia Niewiadoma en Annemiek van Vleuten over de top van de helling en werd ik alsnog tweede. In de tweede etappe was het een tactische beslissing om de kaarten opnieuw te mixen en met mij voor de aanval te kiezen. Zo nam ik mijn voorsprong waarmee ik het klassement zou winnen. Het blijft een speciaal moment.”

“Of ik nu opnieuw Itzulia kan winnen, is moeilijk te zeggen. Ik ben zeker dat de zware training in de Vuelta me geholpen heeft om terug op een hoger niveau te komen. Ik denk dat ik het er goed van kan afbrengen. We hebben opnieuw een sterk team aan de start. Met Demi Vollering hebben we nog een eindwinnaar van deze Baskische ronde Itzulia in onze rangen. Niamh Fisher-Black verkeert ook in een goede vorm. Ik ben optimistisch dat het onze ploeg kan lukken om opnieuw voor eindwinst te gaan.”

“Mijn verdere doelen dit seizoen zijn het algemeen klassement in de Tour de Suisse en de Giro Donne. Het Spaanse blok duurt bijna een maand, daarna ga ik nog op hoogtestage in Zwitserland en ik kom de berg af voor de Tour de Suisse. Ik kijk daar al naar uit, maar eerst hoop ik nog zegerijk te zijn in het Spaanse blok.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×