Demi Vollering blijft ongeslagen in Itzulia en schrijft ook tweede etappe op haar naam”

Demi Vollering blijft ongeslagen in Itzulia en schrijft ook tweede etappe op haar naam”

“Deze winning streak is bijzonder”

13/05/2023

Demi Vollering heerst ook in 2023 in het Baskenland. Nadat ze vorig jaar alle etappes van Itzulia op haar naam schreef, blijft ze ook dit seizoen ongeslagen. De Nederlandse wint na gisteren ook de tweede rit en blijft nog wat comfortabeler in de gele leiderstrui. Ze heeft nu 56 seconden voorsprong op haar ploeggenote Marlen Reusser, die voor de tweede dag op rij het podium haalt.  “Ik wist dat mijn vorm goed was, maar dat ik alle vijf etappes van Itzulia tot nu toe gewonnen heb, is echt bijzonder.”

Gekoppelde wedstrijd: Itzulia Basque Country - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Nadat Demi Vollering gisteren in de eerste etappe van Itzulia heerste op de beklimming, heeft Team SD Worx ook de tweede rit naar zijn hand gezet. De Nederlandse World Tour formatie toonde zich actief en wilde mee een ontsnapping op poten zetten. Ondertussen sprokkelde Niamh Fisher-Black punten voor de bergtrui. In de laatste twee kilometer sloeg Marlen Reusser een alles of niets poging, maar Annemiek van Vleuten haalde haar terug. Waarna de Zwitserse sneltrein de sprint aantrok voor Demi Vollering, die oppermachtig Soraya Paladin vloerde. Reusser spurtte nog naar plek drie. “Ik verwachtte dit vandaag niet”, zegt winnares Demi Vollering. “Het plan was om de kaart van Marlen te trekken in een aanval. Toen dat niet lukte, probeerde ik het in de sprint af te maken. De finish liep op en dat ligt me wel. Marlen trok het goed voor me aan, waarna ik het kon afmaken.”

Voor Vollering is het haar derde World Tour zege op rij, haar negende overwinning van het seizoen en ze blijft ongeslagen in Itzulia. “Ik kan het niet geloven. Natuurlijk hoop ik die lijn morgen door te trekken. Het zou een droom zijn om zes op zes te scoren in het Baskenland, maar morgen wordt het een moeilijke dag. Het wordt belangrijk veilig te blijven. De beklimming in de finale is lastig, daarna volgt een mooie afdaling en vervolgens nog een vlak stuk naar de finish. We toonden vandaag hoe sterk ons team is. We zijn er dus op gebrand om morgen opnieuw succesvol te zijn.

Dankzij haar sterke prestaties onderweg leidt Niamh Fisher-Black samen met Demi Vollering in het bergklassement. “Het was een verraderlijke wedstrijd vandaag, met smalle wegen en enkele snedige klimmetjes. Het was een continu positioneringsgevecht. Het doel van het team was om met mij punten te sprokkelen voor de bergtrui. Door continu mee te gaan in ontsnappingen op de bergjes zetten we druk op de andere teams. Ik hoop morgen dan ook de bergtrui te kunnen winnen. Er wacht ons een mooie etappe. Het lijkt een beetje op de laatste rit van vorig jaar. Er zit namelijk een steile klim in op het einde. Ik denk dat het opnieuw een mooie dag kan worden voor ons, waarin we uiteraard ook het geel zullen proberen te verdedigen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×