Mischa Bredewold slaat opnieuw toe en pakt tweede ritzege op rij in Itzulia

Mischa Bredewold slaat opnieuw toe en pakt tweede ritzege op rij in Itzulia

"Dit is zo onverwacht, maar zo speciaal"

11/05/2024

Mischa Bredewold wist voor de tweede opeenvolgende dag de ritzege in Itzulia op te eisen. In de tweede etappe raakten Marlen Reusser en Demi Vollering samen met Elise Chabbey voorop op zo’n 35 kilometer van de streep. Er volgde een hergroepering, waarna Juliette Labous en Mavi Garcia ten aanval trokken. Mischa Bredewold counterde en haakte op 11 kilometer van de streep bij de twee vluchters aan. De verstandhouding voorin was perfect, waarna de Europese kampioene haar medevluchters te snel af was in de sprint. “Het is heel speciaal om tweemaal op rij te winnen. Na een minder klassiek voorjaar lijkt de bal nu te gaan rollen voor mij”, aldus Mischa Bredewold.

Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold

“Dit zo speciaal, zo onverwacht en ik ben ongelofelijk gelukkig en dankbaar richting mijn team. Het was een lastige etappe met twee pittige beklimmingen. Maar opnieuw deed het team superwerk, want ik kon me zoveel mogelijk sparen, net zoals Demi Vollering, Niamh Fisher-Black en Marlen Reusser. Bij de steile klim wist ik dat het tricky zou zijn om bij de eerste tien te zitten. Ik probeerde zo weinig mogelijk tijd te verliezen zonder mezelf op te blazen. Toen alles samenkwam, regende het aanvallen. Het was ook ons plan om te reageren op de aanvallen en tegelijkertijd Demi Vollering achter de hand te houden voor de sprint.”

“Toen Julliette Labous aanging, kon ik niet meteen reageren. Mijn lichaam voelde even niet honderd procent goed. Toen ik enigszins hersteld was, kon ik de jump plaatsen. De verstandhouding voorin was super goed. Ik was met goede klimmers op pad, dus ik was wat nerveus voor de finish.  Maar gelukkig voelen mijn klimmersbenen goed aan dit weekend en kon ik het afmaken in de oplopende sprint. Morgen wacht ons nog een zware dag, maar met Niamh Fisher-Black, Demi Vollering en Marlen Reusser hebben we sterke klimmers aan de start. Ik ga ook proberen zo lang mogelijk aan te haken op de klim. We kunnen dus meerdere kaarten spelen. We gaan er alles aan doen om de leiderstrui binnen het team te houden”, aldus Mischa Bredewold.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×