Demi Vollering triomfeert opnieuw in Itzulia en volledigt hattrick voor Team SD Worx-Protime

Demi Vollering triomfeert opnieuw in Itzulia en volledigt hattrick voor Team SD Worx-Protime

"Historisch"

12/05/2024

Team SD Worx-Protime heeft voor de derde keer op rij Itzulia volledig naar haar hand gezet. In de laatste etappe versnelde Demi Vollering op de laatste beklimming op 30 kilometer van de streep. De Nederlandse kampioene schudde haar langste solo ooit uit haar benen en triomfeerde in San Sebastian. Zo plaatst ze haar zegeteller in Itzulia op zes overwinningen en tweemaal eindwinst. Daarmee blijft Team SD Worx-Protime ongeslagen in Itzulia. “Dat we drie jaar op rij elke etappe winnen, is historisch. Ik ben ongelofelijk gelukkig met deze zege. Met zo’n solo winnen, is memorabel”, zegt Demi Vollering.

Gekoppelde wedstrijd: Itzulia Basque Country 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Demi Vollering: “Het is crazy dat we opnieuw alle etappes winnen als team. Ik ben trots dat het me gelukt is om de laatste etappe te winnen. Het is cool om het met zo’n lange solo te doen. Dit was ook het plan. Ik kon afgelopen nacht bijna niet slapen, omdat ik bezig was met het visualiseren van mijn aanval op de laatste beklimming. Als je ervan kunt dromen, kun je het ook proberen te realiseren. Dus ging ik er vol voor. Ik voelde me gesteund door mijn ploeggenoten in de achtervolgende groepen. Ik ben blij dat het me gelukt is om voorop te blijven. Dat is toch best speciaal na een solo van 30 kilometer.”

“Ik had geen makkelijke dag. Ik had wat last van maagproblemen, maar ging er toch voor. Juist daarom ben ik dolgelukkig met deze zege. Ik houd echt van Itzulia, deze schitterende rittenkoers in het Baskenland. Ik heb het hier in het verleden al goed gedaan en om nu opnieuw het eindklassement op mijn naam te schrijven is mooi. Maar liefst drie jaar op rij winnen we met Team SD Worx-Protime elke etappe in deze wedstrijd. Dat is toch echt ongelofelijk. Daarmee hebben we driemaal op rij geschiedenis geschreven. Dat zegt veel over hoe sterk ons team is en hoe hard we ervan houden om het spelletje te spelen en de wedstrijd in eigen handen te pakken. Ik ben er trots op hoe we deze prestatie als team hebben neergezet.”

Mischa Bredewold wist de eerste twee ritten te winnen en eindigde als tweede in het eindklassement achter Vollering: “Het is prachtig op welke manier Demi Vollering vandaag gewonnen heeft. Dit was ook vooraf ons plan. Ook zelf ben ik heel tevreden met mijn prestatie. De beklimming ging super, zelfs beter dan gisteren. Ik kom net te kort om met de eerste tien boven te komen, maar dat had ik wel verwacht. Er bestaat geen magische knop waardoor je plots 50 watt sneller trapt. Ik probeerde terug te keren naar de achtervolgende groep, dan wist ik dat ik zeker het eindpodium haalde. Marlen Reusser hielp me vervolgens met de sprint. Ik ben heel blij met deze tweede plaats in het eindklassement.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×