Lotte Kopecky verlengt contract bij Team SD Worx-Protime tot en met 2028

Lotte Kopecky verlengt contract bij Team SD Worx-Protime tot en met 2028

21/02/2024

Wereldkampioene Lotte Kopecky heeft haar contract bij Team SD Worx – Protime opengebroken en verlengd tot en met 2028. In de onderhandelingen zijn de ploeg en renster vrij snel tot een akkoord gekomen. De afgelopen twee seizoenen boekte Kopecky in de kleuren van Team SD Worx – Protime fantastische successen waaronder de wereldtitel op de weg in Glasgow, twee keer de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche, het puntenklassement en een rit in de Tour de France Femmes en meerdere wereld- en Europese titels op de baan. 

Kopecky (28 jaar) had nog een contract tot eind 2024. De wereldkampioene heeft vrij snel aangegeven dat ze de komende jaren het liefst bij Team SD Worx-Protime wilde blijven. De ploeg is ervan overtuigd dat Kopecky de komende jaren nog stappen kan zetten. Momenteel staat ze 2e op de UCI ranking. Dit seizoen wist ze al de koninginnenrit en het eindklassement van de UAE Tour te winnen.

Lotte Kopecky

“Ik ben heel blij dat ik tot en met 2028 bij Team SD Worx-Protime blijf. Ik voel me goed bij deze ploeg, en het belangrijkste, ik kan in deze omgeving mezelf zijn. Team SD Worx-Protime is qua resultaten de beste ploeg van het vrouwenpeloton. De omgang in deze ploeg is heel menselijk. Wij worden zeker niet als robots gezien. Uiteraard wordt er verwacht dat we prestaties leveren, maar niet ten koste van alles.

 

Er is een duidelijke communicatie binnen het team, waardoor we meteen weten waar we aan toe zijn. Zowel wanneer het positieve geluiden als kritische noten zijn, krijg je dat te horen. Dat kan ik wel appreciëren.”

 

“Ik heb bij Team SD Worx-Protime de afgelopen twee jaar al heel veel mooie momenten beleefd met zowel mijn ploegmates als met de staff. Als ik kijk naar het palmares dat ik hier de afgelopen jaren heb opgebouwd en hoe ik ben gegroeid als renster en persoon is het een logische keuze dat ik mijn contract nu heb opengebroken en verlengd tot en met 2028.”

 

Erwin Janssen, teammanager Team SD Worx-Protime

 

“We zijn heel blij dat we het contract met Lotte Kopecky hebben kunnen openbreken en haar vast hebben gelegd tot en met 2028. Zeker in België heeft Lotte Kopecky het vrouwenwielrennen echt op de kaart gezet. In 2022 kwam ze bij onze ploeg als een groot talent. Die belofte heeft ze in de kleuren van Team SD Worx – Protime kunnen waarmaken en inmiddels is ze uitgegroeid tot een superkampioene. Een van de grote sterren van het vrouwenwielrennen. De afgelopen twee jaar heeft Lotte schitterende zeges voor onze ploeg behaald met twee keer de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche, puntenklassement en ritzege in de Tour de France Femmes, Omloop Het Nieuwsblad, Nokere Koerse, vier wereldtitels op de baan en natuurlijk haar schitterende wereldtitel op de weg in Glasgow. We kijken er naar uit om de komende jaren verder met haar te werken en haar aan de top te behouden. Zeker met onze Belgische hoofdsponsors SD Worx en Protime is het voor ons prachtig om dé Belgische wereldster van het vrouwenwielrennen in ons team te hebben.”

Danny Stam, sportief manager Team SD Worx – Protime

“Lotte is een van de sterkste rensters in het peloton. De afgelopen twee jaren heeft ze in ons team enorme stappen gezet en een mooi palmares opgebouwd. Ze is een makkelijk persoon om mee te werken en uitgegroeid tot een van de leiders van de ploeg waar iedereen zich aan optrekt. Zij begrijpt de belangen van het team goed en is een persoon waar iedereen goed mee overweg komt. Ik ben ervan overtuigd dat ze nog verder kan groeien en ben blij dat we haar tot en met 2028 bij de ploeg houden.”

 

Kobe Verdonck, CEO SD Worx

“Met de contractverlenging van Lotte Kopecky verzekert Team SD Worx-Protime zich ook de komende twee jaren van een absolute wereldtopper binnen de ploeg. Lotte heeft SD Worx al heel wat naambekendheid bezorgd dankzij haar uitzonderlijke wielerprestaties. Als Belgische toprenster steekt ze er internationaal boven uit, precies wat wij als HR- en payroll bedrijf ambiëren. Bovendien hamert de wereldkampioene er steevast op dat ze excelleert dankzij het team dat achter haar staat. Dat is een belangrijke parallel naar het bedrijfsleven: je kan alleen uitzonderlijk presteren dankzij goed teamwork. Tot slot maakt Lotte heel wat jong talent enthousiast voor de sport. Het is altijd onze bewuste keuze geweest om het vrouwenwielrennen te steunen in zijn verdere ontwikkeling. Samen met Lotte gaan we daarin slagen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×