Lorena Wiebes scoort een derde overwinning op rij in Scheldeprijs

Lorena Wiebes scoort een derde overwinning op rij in Scheldeprijs

“De lead-out trein verliep perfect, ik moest het dus afmaken”

05/04/2023

Team SD Worx koerst nog altijd van de ene naar de andere overwinning. In de Scheldeprijs boekte Lorena Wiebes haar derde zege op rij door in de sprint Charlotte Kool en Chiara Consonni te kloppen. “De lead-out verliep perfect. De Scheldeprijs is als het ware de maatstaf in sprinten, dus ik wilde mijn derde zege op rij in deze klassieker pakken”, aldus winnares Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Scheldeprijs - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

In de Scheldeprijs staat voorlopig nog maar één naam op de erelijst. Lorena wiebes heeft haar status als topfavoriete bevestigd door voor het derde jaar op rij de massasprint te winnen. “Dit was een doel, ja. Ik wil zo veel mogelijk sprints winnen. Na de kasseistrook nam het team meteen de lead met twee stevige beurten van Marlen Reusser en Mischa Bredewold. De lead-out trein verliep perfect, ik moest het dus gewoon afmaken.”

“De Scheldeprijs is toch wel speciaal. Het is als het ware de waardemeter in sprinten. Dus het is mooi om een derde keer op rij te winnen. Ik begon vrij vroeg en voelde Charlotte Kool wel opkomen, dus ik schakelde een tandje bij. Of je wint met een centimeter of een fietslengte, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat ik de Scheldeprijs opnieuw op mijn naam heb gezet.”

Goed voor reeds de elfde overwinning van het wegseizoen voor Team SD Worx. “Zo’n perfecte seizoenstart durf je je vooraf niet eens inbeelden. Ik voel dat ik een stap heb gezet bij Team SD Worx. Ik heb meer volume gekregen en ben een iets completere renster geworden.  Daardoor heb ik misschien wat pure snelheid verloren in de sprint, maar het is nog steeds voldoende om sprints te winnen”, besluit Lorena Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×