Lorena Wiebes sprint overtuigend naar tweede winst op rij in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes sprint overtuigend naar tweede winst op rij in Baloise Ladies Tour

“Vertrouwensboost richting Olympische Spelen”

18/07/2024

In de tweede etappe van de Baloise Ladies Tour stond er wederom geen maat op Lorena Wiebes in de sprint. De Nederlandse zette aan op zo’n 150 meter van de streep en won overtuigend de eindsprint. “Twee op twee is een leuk begin na mijn trainingskamp”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Baloise Tour 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Het was heel nerveus vandaag. Daarom reden we de hele koers voorin. We wilden niet in de problemen komen. Op vijf kilometer van het einde ontsnapten we. Juist naast ons gebeurde een valpartij. Zelf geraakte ik in de berm, maar zonder erg. En iemand viel tegen de fiets van Christine Majerus, waarna ze derailleurproblemen had. Daardoor miste ik mijn lead-outvrouw voor de eindsprint, maar Femke Gerritse heeft snel geschakeld en me richting de laatste lijn geloodst. Op zo’n 150 meter van de streep ging ik aan, want de tijd was daar om te versnellen. Het is fijn dat er niemand meer overkwam en ik zo mijn tweede zege van deze Baloise Ladies Tour pak.”

“Ik vind dit de ideale voorbereiding op de Olympische Spelen. Het doel is duidelijk: veilig blijven, de laatste procenten erbij krijgen en vertrouwen pakken met het oog op de wegwedstrijd op de Olympische Spelen. Vandaag bleef ik gelukkig recht, ondanks de vele valpartijen. Dankzij deze zege doe ik een goede zaak in het algemeen klassement. Ik heb er ook een doel van gemaakt. Dat is ook waarom ik de eerste tussensprint voluit meedeed. Met deze zege en bonificatieseconden verstevig ik mijn leiderspositie.”

Ploegleider Lars Boom: “Dit is een knap begin. Gelukkig waren we geen betrokken partij in de vele crashes. Hopelijk kunnen we dat de komende weken zo houden. De hele ploeg was op de afspraak vandaag. Morgen wordt een lastigere rit met enkele kasseistroken en Nokereberg. Lorena Wiebes wil graag het algemeen klassement winnen, dus morgen wordt een belangrijke dag.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×