Lorena Wiebes tekent 3-jarig contract bij Team SD Worx

Lorena Wiebes tekent 3-jarig contract bij Team SD Worx

Lorena Wiebes tekent 3-jarig contract bij Team SD Worx

03/08/2022

Lorena Wiebes stapt volgend seizoen over naar Team SD Worx. De 23-jarige sprintster heeft een contract voor drie jaar (2023-2025) met de Nederlandse ploeg getekend. Door een clausule in haar contract bij haar huidige ploeg Team DSM kon ze eerder uitstappen wanneer ze van een ander team een verbeterde aanbieding kreeg. Team DSM en Team SD Worx bereikten na gezamenlijk overleg een akkoord over de overgang. 

Met tot dusver 17 overwinningen in dit seizoen is Wiebes momenteel de meest succesvolle wielrenster in het vrouwenpeloton. “Lorena is een ras sprintster. Wanneer het op pure snelheid aankomt is zij veruit de beste”, stelt sportief manager Danny Stam van Team SD Worx. 

“Het grote aantal overwinningen dit seizoen zegt wel iets over haar kwaliteiten”, vervolgt Stam. “Hoewel wij vooral focussen op de zwaardere wedstrijden en er als ploeg ook van houden om de koers te maken, is het ook wel fijn wanneer je als ploeg een grote kans in de sprint maakt. Voor de komende jaren hebben we met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes drie wereldtoppers in huis die ieder op hun eigen terrein uitblinken.”

Teammanager Erwin Janssen van Team SD Worx benadrukt dat de doelstelling van de ploeg de komende jaren is om de nummer één op de UCI ranking van vrouwenploegen te blijven. Janssen: “In de vlakke sprints kwamen we binnen onze huidige ploeg nog snelheid te kort. Wij willen juist op alle terreinen meespelen voor de overwinning. We hebben nu drie wereldtoppers aangevuld met ervaren rensters en enkele van de grootste talenten uit het peloton. De drie toppers zitten financieel op eenzelfde niveau binnen onze ploeg. Vollering, Kopecky en Wiebes hebben alle drie bewust gekozen voor de sportieve lijn die wij met ons team uitstippelen.” 

Danny Stam zag Kopecky het afgelopen jaar een belangrijke stap zetten in zwaardere wedstrijden waarbij haar overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche haar progressie benadrukten. Stam: “Met Wiebes gaan we voor de echte massasprints, terwijl Kopecky in de ietwat zwaardere wedstrijden wordt uitgespeeld. Ik zie bij Wiebes ook het talent om zich nog verder te ontwikkelen. De kracht van onze ploeg is altijd geweest dat we met meerdere toppers naast elkaar aan de start staan. Daarnaast komen er steeds meer wedstrijden op de kalender in het vrouwenwielrennen. Dat betekent ook dat we steeds vaker een dubbelprogramma zullen rijden en daar extra in moeten investeren.” 

Lorena Wiebes ziet veel kansen de komende jaren in de kleuren van Team SD Worx. 
“Al jaren droomde ik ervan om deel uit te kunnen maken van ’s werelds beste UCI vrouwenteam met meerdere wereldtoppers waar ik me ook aan kan optrekken”, aldus Wiebes. “Ik had in principe graag bij mijn huidige team willen blijven maar kreeg van Team SD Worx een aanbieding die veel mogelijkheden biedt. Ik kijk met trots terug op een leerzame en zeer succesvolle tijd bij Team DSM. Ik probeer er nog een succesvolle resterende termijn van dit seizoen van te maken.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×