Lorena Wiebes wint proloog in Baloise Ladies Tour met knaltijd

Lorena Wiebes wint proloog in Baloise Ladies Tour met knaltijd

“Leuk om zo te starten”

18/07/2024

In de proloog van de Baloise Ladies Tour heeft Lorena Wiebes de snelste tijd neergezet. De Nederlandse reed gemiddeld 49,59 kilometer per uur over de af te leggen 2,7 kilometer. Goed voor een knaltijd van 3’16”, niemand anders dook onder 3’20”. “Dit is alvast een goede start. Ik wil het maximale uit de Baloise Ladies Tour halen om met een goed gevoel richting de Olympische Spelen te trekken.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Het gevoel was goed. Het was een vraagteken hoe mijn benen zouden voelen na mijn hoogtestage. Maar ik kon vol gas gaan. Het was een mooie proloog en ik ben blij dat het zo is gegaan. Ik koos ervoor om vroeg te starten. Stel dat ik niet de snelste tijd reed, dan kon ik eerder naar het hotel voor herstel en massage. Maar gelukkig lukte het me om de beste tijd neer te zetten en kon ik plaatsnemen in de hot seat, waarna niemand mijn tijd meer brak. Dit is een fijne binnenkomer na mijn hoogtestage.”

“Ik ben hier voor de laatste voorbereiding op de Olympische Spelen. Ik heb drie weken doorgebracht in een hoogtekamer en het was erg warm in Spanje. Dat kan er dus wel inhakken. Het was bijgevolg een dubbel vraagteken of ik me meteen goed zou voelen. Ik hoop dat het deze week zo doorgaat. Dit smaakt naar meer. Voor de Olympische Spelen wil ik proberen zoveel mogelijk sprints te winnen en misschien ook het klassement. Ik wil alles eruit halen wat erin zit.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×