Lotte Kopecky pakt zilver op het wereldkampioenschap in Wollongong

Lotte Kopecky pakt zilver op het wereldkampioenschap in Wollongong

"Ik verlies hier goud"

24/09/2022

Op een zwaar parcours in Wollongong heeft Annemiek van Vleuten de wereldtitel gepakt. De Nederlandse haalde het met een late aanval, waarna Lotte Kopecky de sprint voor de zilveren medaille overtuigend won. “Dit was dé kans op de wereldtitel voor mij. Toen Annemiek aanzette, twijfelde ik één seconde te lang. Ik verlies hier goud”, reageert Lotte Kopecky. 

Gekoppelde wedstrijd: Worldchampionships ITT Wollongong - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky

De Mount Pleasant werd vooraf aangekondigd als dé scherprechter van het WK. Op de twee laatste passages zonderde hetzelfde vijftal zich af: Ashleigh Moolman-Pasio, Elisa Longo-Borghini, Cecilie Uttrup Ludwig, Kasia Niewiadoma en Liane Lippert. Tot tweemaal toe was de samenwerking zoek. Een groepje met Lotte Kopecky, Marlen Reusser en Niamh Fisher-Black bevond zich in de slotronde op 15 seconden van het vijftal. 

Op een kilometer van het einde kwam het toch nog samen, waarna Annemiek van Vleuten van achteruit de beslissende move inzette. “Ik zag Annemiek komen, maar niemand reageerde. Iedereen keek naar mij, omdat ik de snelste ben. Maar Silvia Persico is ook rap, daarom  twijfelde ik. Wanneer ik achter Van Vleuten zou aanspringen, zou Persico in mijn wiel springen. Dan was de kans groot dat de Italiaanse de sprint zou winnen.” 

De ontgoocheling straalde ervan af. “Ik heb het gevoel dat ik hier goud verlies. Marianne Vos was niet mee, dit was dé kans van mijn leven op de wereldtitel. Op de Mount Pleasant kon ik net niet volgen. Ik wist dat als we de achtervolging op gang kregen, we later nog konden terug komen met ons groepje. Iedereen reed heel berekend, maar net na het laatste knikje op anderhalve kilometer van de meet, kwam het toch nog samen.”

 

 

Lees verder onder de foto

“Toen Annemiek van Vleuten vervolgens ging, wist ik het eigenlijk al. Die kilometer zal zich nog vaak afspelen. Ik ben toch blij dat ik naar Wollongong ben afgereisd nadat ik in eerste instantie twijfelde. Dat ik voor België een eerste medaille sinds 1994 pak op een WK voor vrouwen is een magere troost. Ik had liever gewonnen. Ik moet het nog wat laten bezinken. Volgend jaar is er in Glasgow een nieuwe kans, maar nu baal ik vooral.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×