Lotte Kopecky sprint naar 2de plaats in Giro d’Italia Women

Lotte Kopecky sprint naar 2de plaats in Giro d’Italia Women

"Sterke sprint gereden"

08/07/2024

In de tweede etappe van de Giro d’Italia Women zorgde Team SD Worx-Protime voor de massasprint. De Nederlandse Worldploeg zette de achtervolging in en vatte de ontsnapte vluchters bij de lurven. Lotte Kopecky opende vervolgens de sprint, maar moest nipt de duimen leggen tegen Chiara Consonni. Elisa Balsamo werd derde. “Mijn waarden in de sprint waren goed, het is jammer dat het net niet genoeg was voor de zege”, aldus Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Giro Donne 2024 - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

“We reden een goede wedstrijd als team”, reageerde Lotte Kopecky. “Dankzij het werk van mijn ploeggenoten kon ik voor de zege sprinten. Ik had dus graag gewonnen voor hen. Ik rijd een heel sterke sprint, dat tonen mijn waarden aan. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat het niet genoeg was voor de zege. Maar ik denk dat ik tevreden mag zijn met mijn vorm. Er komen nog meerdere mooie etappes aan waar Team SD Worx-Protime kans maakt op de zege”, aldus de wereldkampioene.

Ploegleidster Anna van der Breggen: “Onze rensters hebben het prima gedaan vandaag. Ze hebben volledig alleen het gat gedicht met de koploopsters. We waren nochtans niet de topfavoriet voor de ritzege vandaag en hadden ook niet de leiderstrui in onze rangen. We begrepen niet waarom de andere teams gewoon lieten begaan. Maar als je niets doet, verlies je sowieso. We zijn er vol voor gegaan, dan is het extra jammer dat we er net naast grijpen. Het zou een mooie zege voor het team geweest zijn. Maar morgen is er alweer een nieuwe kans.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×