Lotte Kopecky treedt in Vuelta a Burgos opnieuw in competitie

Lotte Kopecky treedt in Vuelta a Burgos opnieuw in competitie

“Tussenstation richting Giro en Tour”

18/05/2022

Na een uiterst succesvolle Itzulia snijdt Team SD Worx met de Vuelta a Burgos de tweede Spaanse WorldTour etappekoers aan. Lotte Kopecky treedt terug in competitie na een hoogtestage in Denia. “Ik start niet om het peloton te vullen, ik hoop op etappewinst”, zegt de nummer één op de individuele UCI-ranking.

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Lars Boom

Donderdag start de zevende editie van de Vuelta a Burgos, die Anna van der Breggen vorig jaar op haar naam schreef. De rensters krijgen dit seizoen opnieuw een gevarieerde vierdaagse voorgeschoteld, waar kansen liggen voor zowel de sprinters, de punchers en de klimmers. Waar Team SD Worx in Itzulia met vier rensters aan de start kwam, wordt de selectie nu uitgebreid met Roxane Fournier en Lotte Kopecky.

Voor Kopecky zijn het de eerste wedstrijdkilometers op de weg sinds Parijs-Roubaix. “Ik nam na ‘Le Nord’ een weekje rust om fysiek en mentaal te herstellen van het eerste seizoensdeel. Daarna trok ik op hoogtestage richting Denia. Dat bleek de juiste keuze, want het was daar ook echt warm. Zo is mijn lichaam al aangepast aan de hitte in Burgos.”

De Vuelta a Burgos dient voor Kopecky als voorbereiding op de grote doelen Giro Donne en Tour de France Femmes, waar ze op etappewinst hoopt. “Ik ben blij dat ik opnieuw kan koersen. Dit is een wedstrijd in opbouw naar de twee grote rondes. Maar ik ben hier niet om het peloton te vullen. Uiteraard hoop ik in Burgos een rit weg te kapen. Ook is het goed om nu meteen deze ronde te rijden, zo vlak na mijn hoogtestage in het SyncroSfera-hotel in Denia. We zijn nog wat aan het uittesten wanneer ik het hoogste rendement uit zo’n stage haal. Ik hoop hier dus extra informatie uit te halen om die hoogtestages in de toekomst optimaal te kunnen inplannen.”

Na de Vuelta a Burgos rijdt Kopecky de London Ride voor ze opnieuw op hoogtestage trekt. “Het is fijn om opnieuw met de ploeg te kunnen racen. In de eerste drie etappes liggen er wel kansen voor mij”

Team SD Worx komt in de Vuelta a Burgos aan de start met de volgende selectie: Ashleigh Moolman-Pasio, Lotte Kopecky, Niamh Fisher-Black, Anna Shackley, Roxane Fournier en wellicht ook Demi Vollering. Over haar deelname wordt morgenochtend definitief beslist na haar valpartij in Durango-Durango Emakumeen Saria.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×