Fotofinish wijst Kopecky als winnaar aan

Fotofinish wijst Kopecky als winnaar aan

Wereldkampioene wint eerste rit in Tour of Britain na millimetersprint

06/06/2024

Direct na de finish was de winnaar nog niet bekend. Daarvoor moest de jury eerst de fotofinish goed bestuderen. Hoewel Letizia Paternoster overtuigd was van haar overwinning, twijfelde Lotte Kopecky of de Italiaanse het wel goed had ingeschat. De fotofinish bracht duidelijkheid en toonde aan dat de wereldkampioene van Team SD Worx-Protime met enkele millimeters voorsprong de eerste rit van de Tour of Britain op haar naam had geschreven.

Gekoppelde wedstrijd: Tour of Britain Women - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Chantal van den Broek-Blaak Lorena Wiebes Barbara Guarischi - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Kopecky vertelde later: “Ik heb een paar foutjes in de sprint gemaakt. Met de lijn in zicht wist ik dat ik nog maar een ding kon doen: alleen met de best mogelijke jump was de overwinning nog mogelijk. Ik zag dat Letizia voorbij de finish haar arm in de lucht stak. Ik was op dat moment niet zeker dat ik had gewonnen, maar ik was ook niet zeker dat zij had gewonnen. Het duurde vrij lang voordat de jury met de uitslag kwam. Het is ook mooi om op deze manier te winnen.”

Kopecky kwam in heuvelachtige etappe met veel tegenwind op de laatste klim vooruit met een groep van negen rensters. “Dat was een sterke groep. Ik was blij dat mijn ploegmate Christine Majerus erbij zat, want zij heeft fantastisch werk voor mij verricht. Als je met twee rensters uit een team naar de finish gaat, dan weet je dat de anderen een spel gaan spelen. Ik vond het een mooie finale, waarin Majerus me goed heeft afgezet voor de sprint.”

Kopecky pakte naast de ritzege ook de leiding in het algemeen klassement en in het puntenklassement van de Tour of Britain.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×