Marlen Reusser keert in RideLondon terug in competitie na hoogtestage

Marlen Reusser keert in RideLondon terug in competitie na hoogtestage

“Altijd afwachten hoe het lichaam reageert”

25/05/2022

In RideLondon treedt met Christine Majerus, Elena Cecchini, Chantal van den Broek-Blaak en Marlen Reusser een pak rensters opnieuw in competitie na een hoogtestage. “Alles verliep volgens plan, ik heb goed kunnen trainen, dus ik begin met veel zin aan het tweede deel van het seizoen”, zegt Marlen Reusser.

Gekoppelde wedstrijd: London Ride - Gekoppelde rensters: Marlen Reusser - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Het vrouwenpeloton snijdt het luik met de Britse WorldTour-wedstrijden aan. In RideLondon staan Christine Majerus, Elena Cecchini, Chantal van den Broek-Blaak, Marlen Reusser, Lonneke Uneken en Lotte Kopecky aan de start. “Voor mij is het een primeur”, zegt Marlen Reusser. “Zelf reed ik RideLondon nog nooit, maar meestal eindigen de etappes op een sprint, dus we zijn zeker niet kansloos.”

De Zwitserse kampioene keert terug in competitie na een hoogtestage in de Berninapass. “Ik ben benieuwd hoe de vorm zal zijn na drie weken op hoogte. Dat is toch altijd even afwachten. Het was de perfecte stage. Alles verliep zoals vooraf uitgestippeld. Ik was er alleen, wat soms ook wel lastig was. Maar de hoogtestage vormde de ideale voorbereiding op het aankomende seizoendeel.”

Eén waar Reusser belangrijke doelen heeft. “Uiteraard hoop ik om wereldkampioen te worden in het tijdrijden, maar het zou ook super mooi zijn om de Tour de France te winnen met het team. Dat er in RideLondon enkele rensters van de tourploeg samen rijden, is alleen maar goed voor de automatismen tijdens de race. Na mijn eerste voorjaar met Team SD Worx, kijk ik echt uit naar wat nog moet komen.”

Te beginnen dus met RideLondon. “Ik wil hier nog bijtrainen en graag met het team opnieuw kunnen zegevieren. Ik heb grote verwachtingen van de zomer. Vorig jaar was ik echt goed in deze periode. Zo eindigde ik tweemaal tweede, eens derde en vierde in een algemeen klassement. Wie weet kan ik dit seizoen eens de eerste plaats innemen? Dat zou mooi zijn”, besluit Reusser. 

Ontdek de selectie hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×