Marlen Reusser terug in competitie in de Tour de France Femmes

#TdFF

Marlen Reusser terug in competitie in de Tour de France Femmes

#TdFF

"De komst van de Tour de France Femmes vormt een belangrijke stap voor het vrouwenwielrennen"

19/07/2022

Na een moeilijke juni met het opgeven in de Women's Tour (na een val op haar hand) en het missen van de Tour de Suisse Women (omwille van covid), keert Marlen Reusser deze week terug naar de Women's World Tour. Zondag begint de tweevoudig Europees kampioene tijdrijden aan de Tour de France Femmes in Parijs. "De Tour de France Femmes avec Zwift is een mijlpaal, die onze sport nog meer aandacht zal bezorgen", zegt Marlen Reusser. 

Gekoppelde wedstrijd: Tour de France - Gekoppelde rensters: Marlen Reusser - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Ter voorbereiding op de tweede helft van het seizoen heeft Marlen Reusser de afgelopen drie weken in het Engadin op hoogte getraind. Na een moeizame start vond ze haar ritme terug in de tweede helft van het trainingskamp en dus trekt ze een positieve conclusie: "Na de onvrijwillige pauze was het in het begin echt moeilijk," zegt de 30-jarige renster van Team SD Worx. "Alles was erg vermoeiend en mijn benen voelden niet goed. Maar uiteindelijk gingen de prestaties omhoog en daarmee ook het plezier," vervolgde Reusser. "Nu kijk ik uit naar de Tour de France en ik ben benieuwd hoe mijn vorm zich zal zijn in de komende wedstrijden."

Mijlpaal

Reusser reisde zondag van het Engadin naar haar huis in Bern, vanwaar zij vrijdag naar Parijs vertrekt. Daar zal zondag het startschot worden gegeven voor de Tour de France Femmes, die voor het eerst sinds 2009 zal worden verreden. "Een belangrijke stap voor het vrouwenwielrennen, die onze sport nog meer onder de aandacht zal brengen. We zijn er alvast klaar voor", zegt de zilveren medaillewinnares in het tijdrijden in Tokio.

In totaal zullen de deelnemers acht etappes over 1034 km afleggen. 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×