Team SD Worx – Protime versterkt zich met Marta Lach

Team SD Worx – Protime versterkt zich met Marta Lach

“Droom die uitkomt”

10/09/2024

Team SD Worx – Protime is verheugd dat het de Poolse allroundster Marta Lach heeft kunnen aantrekken voor de komende drie jaar. De 27-jarige renster staat in de top-40 van de UCI-ranking en werd op de Olympische Spelen in Parijs nog 10e in de wegwedstrijd.

“Met Marta hebben we een renster die zowel in de etappewedstrijden als in de eendagskoersen goed uit de voeten kan”, geeft sportief manager Danny Stam aan. “Marta is een zeer complete renster. Met het stoppen van Christine Majerus waren we op zoek naar iemand die op meerdere vlakken goed uit de voeten kan en van grote waarde voor de ploeg kan zijn.”

Volgens Stam is Lach nu klaar om de overstap naar een grote ploeg te maken. Stam: “Ze heeft de laatste jaren voldoende laten zien. Wij hopen haar zeker in de klassieke ploeg te kunnen inzetten. Ze heeft al aangetoond goed uit de voeten te kunnen in Parijs-Roubaix waar ze in 2023 nog zesde werd. In de Vlaamse klassiekers kunnen wij nog wat versterking gebruiken. Daarbij ben ik overtuigd dat Marta bij ons nog wel wat stapjes kan zetten. Als zij zich optrekt aan de grote namen binnen onze ploeg moet ze zelf ook sterker kunnen worden.”

Marta Lach moest niet lang nadenken toen ze het aanbod van Team SD Worx-Protime kreeg. “Dit is een droom die uitkomt. Tekenen bij de beste ploeg ter wereld, wie wil dat nu niet? Ik ben super gemotiveerd om naast zulke sterke rensters te rijden. Dit is een grote stap in mijn carrière en ik ben ervan overtuigd dat het me zal helpen om beter te worden. Voor mij is dit ook de bevestiging dat ik de juiste stappen aan het zetten ben. Ik haal hier vertrouwen uit. Toen Anna van der Breggen me een berichtje stuurde, was ik super gelukkig. Zij is een grote inspiratie voor me en een grote kampioene. Toen ze me stuurde, wist ik nog niet dat ze terug zou komen als renster. Het doet me dan ook nog meer plezier dat ze me graag naast haar in het team wil. Ik weet wat ik waard ben, maar als zo’n kampioene je contacteert, dan ben je dubbel gemotiveerd om samen dromen realiseren.”

“Mijn sterkste punt is mijn fighting spirit. Ik geef nooit op. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Mijn ritzege in de Tour de Romandie in 2022 is daar het beste voorbeeld van. Ik had er een pechseizoen opzitten en was onderweg mijn fietscomputer verloren, maar ik ging mijn sprint aan en bleef pushen. En zo won ik een WorldTour-wedstrijd bij mijn laatste kans van het seizoen. Ik word steeds beter in het tijdrijden. Ik kijk ernaar uit om op de Specialized Shiv TT Disc te rijden. Dankzij het topmateriaal en de professionele ondersteuning hoop ik verdere stappen te zetten in deze discipline. De klassiekers zijn mijn favoriete wedstrijden. Ik kwam al dicht bij de zege in Plouay (2de in 2023) en Roubaix (6de in 2023). Mijn doel is dan ook om op termijn klassiekers te winnen. Als je ergens in gelooft en er hard voor werkt, komen dromen uit. Ik kijk er echt naar uit om het teamspel te spelen in de finale met Team SD Worx-Protime."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×