Mischa Bredewold en Femke Markus naar Team SD Worx

Mischa Bredewold en Femke Markus naar Team SD Worx

Al vier rensters van Parkhotel Valkenburg hebben overstap naar Team SD Worx gemaakt

01/09/2022

Team SD Worx heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met de talentvolle Nederlandse rensters Mischa Bredewold en Femke Markus. De twee rensters volgen Demi Vollering en Lorena Wiebes die eerder voor Parkhotel Valkenburg uitkwamen en de overstap naar Team SD Worx maakten.

Sportief manager Danny Stam heeft al jaren een nauw contact met ploegleider Raymond Rol van Parkhotel Valkenburg. Stam: “Parkhotel Valkenburg biedt jonge meiden een uitgekiend programma waar ze zich goed kunnen ontwikkelen. Met Rol hebben wij nauw contact over welke stappen deze veelal jonge meiden zetten. Wanneer ze in hun ontwikkeling klaar zijn voor een stap hogerop attendeert Rol ons hierop. Het verleden heeft inmiddels aangetoond dat die rensters vervolgens bij ons een volgende belangrijke stap kunnen zetten.” 

Raymond Rol bevestigt deze positieve ontwikkeling. “Juist doordat er nu al vier van ‘onze’ rensters bij Team SD Worx zitten, is er een goed contact ontstaan. De samenwerking met Team SD Worx maakt onze ploeg extra aantrekkelijk voor goede junioren en beloften. Zij beseffen immers dat er via Parkhotel Valkenburg een goede mogelijkheid bestaat om door te groeien naar ’s werelds beste team op de UCI-ranking. Voor veel rensters is het een droom om ooit in de kleuren van Team SD Worx te kunnen koersen. Behalve onze opleiding en ons uitgebalanceerde programma is deze mogelijke doorstap een extra stimulans voor jonge talenten om eerst voor onze ploeg te kiezen”, benadrukt Rol. 

Komende winter maken Mischa Bredewold (22 jaar) en Femke Markus (25 jaar) de overstap van Parkhotel Valkenburg naar Team SD Worx. Beiden rensters tekenen een contract voor twee jaar (2023-2024). “In Nederland gaan we over een a twee jaar een nieuwe generatie krijgen die de toon zet. Tot de kern van die nieuwe lichting kan ook Mischa Bredewold behoren”, aldus Stam. “Zij heeft de afgelopen jaren goede stappen gezet en ik denk dat zij die progressie in onze ploeg kan voortzetten.”

Stam is er ook van overtuigd dat Femke Markus in de kleuren van Team SD Worx nog de nodige stappen kan zetten. In eerste instantie is zij binnengehaald als een serieuze versterking voor de tweede lijn binnen de ploeg. “Maar Femke heeft het zeker in zich om verder te groeien binnen de ploeg”, is Stam overtuigd. 

Mischa Bredewold, die zich vooral hoopt te ontwikkelen in het heuvelachtige gebied en op de langere klimmen, benadrukt dat het eerste gesprek met Danny Stam en ploegleidster Anna van der Breggen meteen goed en vertrouwd voelde. “Na dat gesprek, waarin beiden vertrouwen over mij uitspraken, was het voor mij een logische stap om voor Team SD Worx te kiezen”, aldus Bredewold. “Ik hoop me de komende jaren zodanig te ontwikkelen dat ik bij de beste Nederlandse rensters behoor. Ik weet dat ik bij Team SD Worx daar de mogelijkheden en het vertrouwen voor krijg. Daarnaast vind ik het een privilege om bij dit collectief te kunnen rijden en onderdeel van dit super team te zijn. Als er een ploeg is waar ik kan zien hoe je wedstrijden kunt winnen, dan is dat wel bij Team SD Worx.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×