Mischa Bredewold pakt eerste winst in tijdrit bij de elite

Mischa Bredewold pakt eerste winst in tijdrit bij de elite

“Heel trots om dit te realiseren”

29/06/2024

Mischa Bredewold won op een indrukwekkende manier haar allereerste tijdrit uit haar carrière. Niet zomaar een chrono, maar een tijdrit van 31,5 km. Ze was 11 seconden sneller dan Brodie Chapman. In de stand volgt Bredewold nu op 2’6” op leidster Ruth Edwards. “Het is speciaal om voor het eerst een tijdrit bij de elite te winnen.” ​

Mischa Bredewold: “Ik werk al jarenlang aan deze discipline. Deze zege is een beloning voor de inspanningen die ik geleverd heb samen met mijn trainer en team om beter te worden. Een tijdrit bij de elite is helemaal anders dan bij de juniors. Dus ik ben super blij om hier in de Lotto Thüringen Ladies Tour mijn eerste tijdritzege te pakken.”

“De afgelopen vier dagen lukte het telkens net niet. We waren er wel steeds dichtbij. Gisteren maakte ik een stomme fout in de sprint, dat was jammer. Maar nu was het raak in de tijdrit.” 

Goed voor de 47ste zege van Team SD Worx-Protime dit seizoen. Morgen wacht de laatste etappe van de Lotto Thüringen Ladies Tour. “In de eerste rit verloren we veel tijd”, vervolgt Bredewold. “Ik sta nu tweede in het algemeen klassement. Het wordt moeilijk om die tijd nog terug te pakken, maar we zullen een plan maken voor morgen.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×