Ashleigh Moolman-Pasio heerst over Thyon 2000 en wint solo de koninginnenrit in Romandië

Ashleigh Moolman-Pasio heerst over Thyon 2000 en wint solo de koninginnenrit in Romandië

“Ik voelde al snel dat dit mijn dag moest worden”

08/10/2022

Ashleigh Moolman-Pasio heeft woord gehouden. Op overtuigende wijze heeft ze de koningin-etappe van de Ronde van Romandië op haar naam geschreven. Een rit die gecontroleerd werd door Team SD Worx, waarna Moolman-Pasio met een kabinetstuk de etappe op haar naam schreef. Op 2,5 kilometer van de top van de Thyon 2000 liet ze Annemiek van Vleuten ter plaatse, waarna ze solo triomfeerde. “Ik voelde me de hele dag heel sterk. Dit is mijn eerste WorldTour stage overwinning, daarom is deze zege speciaal voor me.”

Gekoppelde wedstrijd: Tour de Romandie - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Anna Shackley Marlen Reusser - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Vooraf stond de tweede etappe van de Ronde van Romandië met stip in haar agenda genoteerd. Ashleigh Moolman-Pasio had aangekondigd dat ze graag met een hoogtepunt wilde eindigen bij Team SD Worx en dat de tweede rit haar wel moest liggen. “Ik voelde meteen dat ik over goede benen beschikte. Aangezien het laat in het seizoen is, is het altijd afwachten hoe iedereen ervoor staat. Toen we de op twee na laatste klim opreden, was ik ervan overtuigd dat ik sterk was. Mijn teamgenoten deden een prima job door de rest voortdurend onder druk te zetten. Op de eerste klim vielen Demi Vollering en Anna Shackley om beurten aan, waarna Marlen Reusser een offensief opzette op het vlakke stuk voor de laatste twee beklimmingen. Daardoor zat ik in de ideale positie. Het was de perfecte situatie. Toen we de groep van Marlen Reusser teruggrepen, begon ik de groep uit te dunnen.”

Alleen Annemiek van Vleuten en Ashleigh Moolman-Pasio bleven over. “Ik liet Annemiek eerst haar aanvallen plaatsen. Ze deed dat vanuit het zadel, terwijl ik in mijn zadel heel comfortabel zat. Op een bepaald punt zag ik dat ze er wat doorheen zat, waarna ik mijn versnelling plaatste. Ik voelde gewoon dat dit mijn dag kon worden na een jaar met veel tegenslagen. Alles kwam vandaag samen en ik ben super tevreden om een WorldTour overwinning op mijn naam te schrijven. Mijn eerste zege op dit niveau. Deze zege betekent dus veel voor me.”

Ogen op het algemeen klassement

Moolman-Pasio won op overtuigende wijze. In de laatste 2,5 kilometer dat ze solo voorop reed, nam ze nog 26 seconden op Annemiek van Vleuten. In het algemeen klassement staat ze comfortabel aan de leiding met 30 seconden voorsprong op Van Vleuten en 49 op Elisa Longo-Borghini. “Uiteraard willen we de Ronde van Romandië gewoon winnen nu. We zijn hier maar met vier rensters, maar toch zijn we met een heel sterke groep. We zullen morgen alles op alles zetten om het algemeen klassement te winnen”, besluit Moolman-Pasio.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×