Marie Schreiber maakt indruk in haar eerste WorldTour wedstrijden

Marie Schreiber maakt indruk in haar eerste WorldTour wedstrijden

“Het is een eer om mezelf te ontwikkelen binnen een ploeg als Team SD Worx”

23/05/2023

Marie Schreiber heeft er een heuse vuurdoop op zitten als eliterenster. De 20-jarige Luxemburgse reed in Vuelta Femenina, Itzulia Women en Vuelta a Burgos haar eerste WorldTour races als eliterenster. “Het was een intens racing blok. Ik heb het gevoel dat ik veel progressie heb gemaakt. Mijn ploeggenoten pushten me om tot het uiterste te gaan en stuurden me bij in de wedstrijden. Zo werd ik elke dag beter”, kijkt Schreiber terug. 

Gekoppelde rensters: Marie Schreiber

In Spanje kwam je voor het eerst in actie voor Team SD Worx. Hoe kijk je terug op die eerste drie etappewedstrijden? 

“Dit was een mooie introductie tot koersen op het allerhoogste niveau. Het was een intens wedstrijdblok. Er zat geen enkele rustige dag in. Iedere dag was het volop koers. Mijn eerste wedstrijddag met Team SD Worx in de Vuelta Femenina ligt nog geen maand achter me, maar het voelt aan alsof het al eeuwen geleden is. In de eerste dagen voelde ik me in de Vuelta Femenina niet zo goed, maar ik zette door onder impuls van mijn ploeggenoten. Ze pushten me en ik voelde me groeien in de wedstrijd. In die zeven koersdagen kregen we een beetje van alles. Het was dus een mooie ervaring en ik leerde er veel.”

Waarna je in Itzulia Women en Vuelta a Burgos meteen veel kopwerk verrichtte voor het team. Hoe heb je zo snel die progressie gemaakt?

“In die wedstrijden kon ik meteen in de praktijk brengen wat ik had geleerd in de Vuelta Femenina. Ik was heel blij dat ik het team kon helpen en dat ik mijn deel heb kunnen bijdragen in de zeges van Demi Vollering, Marlen Reusser en Lorena Wiebes. Demi en Lorena moedigden me continu aan in de wedstrijd en legden me uit waarom bepaalde dingen aan het gebeuren waren, zodat ik de koers beter leer lezen. Het is een absolute eer om mezelf te ontwikkelen in het beste team ter wereld.”

Wat is je hoogtepunt van de afgelopen drie weken?

“De slotetappe van de Vuelta a Burgos. Ik zat in de allereerste ontsnapping, waar ook twee rensters in zaten die een gevaar vormden voor het algemene klassement. Daarom was het belangrijk om mee te zijn in die vlucht. Na de hergroepering reed ik samen met Lorena Wiebes zeventig kilometer op kop van het peloton. We hebben als ploeg de volledige rit gecontroleerd. Niemand van de andere ploegen probeerde nog iets. Ik heb afgezien, maar het was fantastisch om op deze manier onderdeel te kunnen zijn van een mooie teamprestatie. Dat motiveert je alleen maar meer richting toekomstige wedstrijden.”  

Je hebt nu drie wedstrijden met Team SD Worx gereden. Heb je een verklaring voor het succesvolle seizoen van de ploeg?

“Deze groep is speciaal. Iedereen koerst voor elkaar. Er is één duidelijk doel en daar gaat iedereen vol voor. Elke renster is voor de volle honderd procent toegewijd aan het teambelang. We winnen samen en dat maakt het telkens ook zo speciaal. Winnen doet ook nog meer winnen. Je voelt daardoor dat je sterk bent én je weet hoe het voelt om te winnen. In de finale geeft dat de drive om nog net die extra procentjes te geven. Ik kijk er al naar uit om nog meer wedstrijden met Team SD Worx te rijden. Nu volgt een korte rustperiode. Dat is ook maar goed, want ik voel mijn benen na dit Spaanse blok.” (lacht)
 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×