Lotte Kopecky soleert naar knappe zege in Nokere Koerse, Lorena Wiebes vervolledigt triomf met tweede plaats

Lotte Kopecky soleert naar knappe zege in Nokere Koerse, Lorena Wiebes vervolledigt triomf met tweede plaats

“Het leek alsof we met z’n tweeën reden”

15/03/2023

Het raceplan van Team SD Worx was duidelijk: de koers hard maken. Lotte Kopecky toonde zich het meest bedrijvig en soleerde naar een heel knappe overwinning, enkele dagen nadat haar oudste broer overleed. “Ik was enorm sterk. Het leek alsof we met z’n tweeën reden. Mooi dat we met Team SD Worx opnieuw op één en twee eindigen”, zei Lotte Kopecky na haar tweede zege van het seizoen.

Gekoppelde wedstrijd: Danilith Nokere Koerse - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Team SD Worx wilde de koers hard maken in Nokere-Koerse en dus ging Lotte Kopecky al op Tiegemberg-Vossenhol in de aanval. Ze kreeg Anna Henderson als metgezel, maar het duo werd ingerekend. Team SD Worx bleef de koers kleuren en opnieuw trok Lotte Kopecky ten aanval. Ze kreeg even het gezelschap van Aude Biannic en Eleonora Gasparrini, maar na de kasseien van Wannegem-Lede kon niemand de tempoversnelling van Kopecky nog volgen. Waarna ze solo naar de zege reed. 

“Er ging niet veel door mijn hoofd tijdens mijn solo. De afgelopen dagen waren niet makkelijk, maar het heeft geen zin om mijn hoofd te laten hangen en thuis in de zetel te zitten. Vorige week besloot ik om Nokere-Koerse te rijden, daar wou ik niet van afwijken. Op de een of andere manier was het fijn om dinsdag bij de ploeg te komen, een beetje te lachen en zo weinig mogelijk proberen te denken aan wat er is gebeurd. Ik ben iemand die de zinnen moet kunnen verzetten. Dat is goed gelukt.”

Kopecky was niet te houden in de koers. “Ik wilde er vandaag het beste van maken, ik dacht vooraf niet aan winnen. Ik wilde me niet sparen vandaag. Op die manier kon ik mezelf toch een beetje afreageren. Ik was enorm sterk. Ik hoop dat ik mijn broer een beetje trots heb kunnen maken.”

Lorena Wiebes vervolledigde de triomf door tweedes te eindigen. “Ik probeerde vroeg aan te gaan, omdat ik weet dat een lange sprint hier mogelijk is. Het is super mooi dat Lotte me opvolgt als winnares. Met het team worden we opnieuw één en twee, beter kan niet. Deze vijfde opeenvolgende zege van het team is de perfecte seizoenstart.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×