Lotte Kopecky en Lorena Wiebes zorgen opnieuw voor een 1-2 in Nokere Koerse

Lotte Kopecky en Lorena Wiebes zorgen opnieuw voor een 1-2 in Nokere Koerse

“Speciaal om twee jaar op rij te winnen”

13/03/2024

Lotte Kopecky en Lorena Wiebes zijn op herhaling gegaan in Nokere Koerse. De wereldkampioene ging nagenoeg op dezelfde plek waar ze vorig jaar het verschil maakte en ook dit jaar loste ze daar haar medevluchters. Voor het tweede jaar op rij kwam ze solo aan op Nokereberg. Achter Kopecky was Lorena Wiebes de snelste in de sprint voor de tweede plaats.” “We wilden er een harde koers van maken. Deze wedstrijd ligt mij. Ik wilde hier graag opnieuw winnen. Ik ben blij dat dit is gelukt”, aldus Lotte Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Danilith Nokere Koerse 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Kopecky: “Nokere Koerse heeft een leuk parcours dat zich leent om de koers hard te maken. We wilden graag deze wedstrijd opnieuw naar onze hand zetten. Dat is goed gelukt. Op 70 kilometer van de meet plaatste ik mijn eerste versnelling. Ik hoopte dat er een aantal rensters zou mee schuiven, maar ik kwam alleen voorop. Van de volgwagen kreeg ik het signaal: Kies zelf maar wat je ermee aanvangt, maar (lacht) ik ben Pogaçar niet. Ik wachtte af of er alsnog een aantal rensters zou aansluiten. Toen dat niet gebeurde, bleek het een nutteloze actie.”

“We hadden vooraf het plan gemaakt om op de Lange Ast een versnelling te plaatsen. Lorena Wiebes schoof mooi mee. Op de kasseistrook stond de wind vervolgens schuin, hierdoor kreeg je een man tegen man situatie. Het perfecte ogenblik om het verschil te maken. Het scenario is een beetje identiek aan dat van vorig jaar. Het is mooi om opnieuw één en twee te eindigen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×