Lotte Kopecky kijkt uit naar eerste voorjaarkoers op eigen bodem als wereldkampioene

Lotte Kopecky kijkt uit naar eerste voorjaarkoers op eigen bodem als wereldkampioene

"Ik wil er meteen staan in de Omloop"

22/02/2024

De Omloop Het Nieuwsblad geldt als de start van het klassieke voorjaar. Team SD Worx-Protime stelt met Lotte Kopecky, Demi Vollering, Lorena Wiebes, Elena Cecchini, Christine Majerus en Femke Markus meteen een ijzersterke line-up op. Na haar sterke solo van vorig jaar is het rugnummer één voor wereldkampioene Lotte Kopecky. “Ik heb geen doel gemaakt van deze wedstrijd, maar ik wil er wel meteen staan. Ik kijk uit naar dit voorjaar in de regenboogtrui. Het wordt sowieso speciaal om de klassiekers op eigen bodem in deze trui te rijden”, blikt de wereldkampioene vooruit.

Afgelopen woensdag kondigde Lotte Kopecky aan dat ze tot 2028 Team SD Worx-Protime trouw blijft. Enkele dagen later start haar klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. “Dit is niet mijn hoofddoel van het seizoen. Ik wil vooral top zijn rond de maand april met het vierluik Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Maar ik wil er zaterdag wel al meteen staan. We komen met een sterk blok aan de start. Ja, meerdere rensters in ons team maken kans om te winnen. Dat is onze sterkte. Het is geven en nemen bij Team SD Worx-Protime. Daar heb ik ook geen enkel probleem mee. Anders zou ik niet nog vijf jaar bij dit team blijven. Ik vind het net een meerwaarde dat je verschillende kaarten kunt spelen in een wedstrijd.”

“We maken elkaar sterker. Ik heb het voordeel dat ik veelzijdig ben en dat ik op meerdere terreinen uit de voeten kan. Dat is voor mij de sleutel tot succes binnen dit team. De korte krachtige inspanningen zijn de inspanningen die mij het best liggen. En dat zijn net de inspanningen die je nodig hebt in het klassieke voorjaar. Ik maak er dan ook geen geheim van dat ik de meeste overwinningen wil pakken in de klassiekers dit seizoen. Iedereen weet dat ik Parijs-Roubaix graag aan mijn palmares zou toevoegen, maar ik wil gewoon een zo’n goed mogelijk klassieke campagne rijden. Ik rijd dit seizoen veel wedstrijden, maar ik koers graag. Vorig jaar heb ik ook een druk voorjaar gehad en dat pakte goed uit. Hopelijk kan ik er een mooi seizoen van maken in de regenboogtrui."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×