Lotte Kopecky sprint naar tweede plaats nadat ze koers kleurt in Omloop Het Nieuwblad

Lotte Kopecky sprint naar tweede plaats nadat ze koers kleurt in Omloop Het Nieuwblad

"Ik had op meer gehoopt"

24/02/2024

Lotte Kopecky heeft in de Omloop Het Nieuwsblad naar een tweede plaats gesprint. De wereldkampioene versnelde op de Muur en de Bosberg en reduceerde zo de kopgroep tot vier rensters, een duo van Lidl-Trek (Elisa Longo-Borghini & Shirin Van Anrooij) en Marianne Vos. Lidl-Trek demarreerde beurtelings, waarna Kopecky steevast reageerde op de counters. In de sprint moest de wereldkampioene de duimen leggen voor winnares Marianne Vos. “Ik heb er alles aan gedaan en reed best een goede koers, maar Marianne was gewoon sneller op het einde”, aldus een eerlijke Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Omloop Het Nieuwsblad 2024 - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Lars Boom

Lotte Kopecky baalde na afloop van de Omloop Het Nieuwsblad. “Ik ben op een punt gekomen dat ik niet meer tevreden ben met een tweede plaats. Ik heb er alles aan gedaan om het verschil te maken. Lidl-Trek speelde het goed door beurtelings aan te vallen. Ik moest continu de kastanjes uit het vuur halen. Doe ik dat niet, rijd ik sowieso voor de tweede plaats. Ik rijd best een goede wedstrijd, maar ik had op meer gehoopt natuurlijk. Marianne was gewoon sneller in de sprint. Ze was in orde en dan heb je altijd een taaie klant aan haar. Als renster ben ik blij voor haar dat ze terug op dit niveau acteert. Ik heb veel respect voor haar. Dit was de eerste klassieker van het seizoen. We reden een goede wedstrijd. De komende tijd zullen er normaal nog een aantal percentjes bijkomen. Ik ga in de Strade Bianche het beste van mezelf geven en hoop nog één plekje beter te doen.”

Ploegleider Lars Boom zag een sterke prestatie van het team. “We zijn in orde. We kwamen vandaag een beetje in de tang van Lidl-Trek te zitten. Marianne Vos heeft ervaring zat en durft te pokeren. Lotte reeds een sterke koers. Dit was nog maar de eerste grote wedstrijd. Hopelijk komt er nog een mooi voorjaar aan.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×