PREVIEW: Omloop Het Nieuwsblad

PREVIEW: Omloop Het Nieuwsblad

"De eerst test, maar we zijn klaar"

25/02/2022

Met de Omloop Het Nieuwsblad wordt het nieuwe wielerseizoen in gang geschoten voor Team SD Worx. Het parcours werd hertekend, waardoor de rensters dezelfde laatste 55 kilometer rijden als de mannen. Dat verandert niets aan de ambities: Team SD Worx gaat op zoek naar een tweede zege op rij. Anna van der Breggen – goed voor de openingsknaller van vorig jaar – zal haar ploeggenotes begeleiden vanuit de ploegleiderswagen. 

Gekoppelde wedstrijd: Omloop Het Nieuwsblad '22 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Lotte Kopecky Elena Cecchini Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak Lonneke Uneken

“Zo’n eerste koers is altijd spannend, maar de trainingskampen leren me dat onze meiden er echt wel klaar voor zijn”, benadrukt Anna van der Breggen. “Er zijn toch aardig wat nieuwe rensters bijgekomen, wat het voor onze ploeg nog dat tikkeltje meer bijzonder maakt. Dat geldt voor mij ook. Tijdens de stages kon ik wennen aan mijn nieuwe rol. Het voelt bekend en vertrouwd aan, alleen hoef ik zelf niet langer te fietsen. Waar ik vroeger vooral op mijn eigen prestaties moest focussen, is het nu mijn taak om al onze rensters te helpen. Dat is een fijn gevoel. Bovendien is het een meerwaarde dat ik ook als een renster denk. Tijdens de Omloop zal ik samen met Lars Boom trachten om onze rensters het vertrouwen te geven dat ze de koers naar hun hand kunnen zetten.”

Omloop Het Nieuwsblad is de eerste koers van Lotte Kopecky voor Team SD Worx. “Mijn hoofddoel is de Ronde van Vlaanderen, maar als ik de Omloop kan winnen, zal ik die kans niet laten liggen”, benadrukt de Belgische kampioene.

“In deze ploeg is er zoveel knowhow aanwezig, ik kijk uit naar het tactisch steekspel dat met dit team mogelijk is. Dat betekent ook dat ik soms zal moeten afstoppen wanneer een ploegmate voorop zit, maar wielrennen is een ploegsport. Zolang Team SD Worx in de Omloop de hoofdvogel afschiet, zal ik tevreden zijn. Ik kijk ernaar uit om zaterdag te ontdekken waar ik sta. Mijn gevoel zit alvast goed”, besluit Kopecky. 

De hoofdprijs wordt na negen heuvels in de Vlaamse Ardennen en vijf kasseistroken uitgereikt. “Winst is uiteraard een mogelijkheid, maar geen must. Ik wil vooral dat we het seizoen opnieuw starten met een niveau waarvan de concurrentie denkt: Zo, daar zijn ze weer”, aldus sportief manager Danny Stam.

Ontdek onze selectie hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×