7 rensters van Team SD Worx-Protime in actie tijdens de Olympische Spelen

7 rensters van Team SD Worx-Protime in actie tijdens de Olympische Spelen

25/07/2024

Op vrijdag 26 juli 2024 starten de Olympische Spelen in Parijs. Op zaterdag begint het wielerprogramma direct al met de individuele tijdritten.  In totaal komen zeven rensters van Team SD Worx-Protime in actie tijdens de Zomerspelen. Een overzicht.

Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Christine Majerus Blanka Vas Lorena Wiebes

Demi Vollering (Nederland)
Demi Vollering rijdt de tijdrit (27 juli) en de wegrit (4 augustus). “De Olympische Spelen zijn een belangrijk doel voor mij. Als voorbereiding werkte ik een hoogtestage in Brides-Les-Bains af. Daar was ik alleen bezig met trainen, eten, slapen, rusten en herstellen. Alles om in optimale vorm aan de start van de Olympische Spelen te komen. Het is lastig om mijn kansen in te schatten. Op de tijdrit weet ik nog niet zo goed waar ik sta, maar top vijf zit er zeker wel in. Het parcours van de wegwedstrijd is niet echt op mijn maat, het ligt mijn ploeggenote Lorena Wiebes beter. Maar wie weet kan ik een rol spelen door in de ontsnapping mee te zitten.”

Lorena Wiebes (Nederland)
Lorena Wiebes is een van de topfavorieten voor de wegrit (4 augustus). “De Olympische Spelen zijn een hoofddoel in mijn carrière. Ik ga voor goud. Ik vind in Parijs een parcours dat me moet liggen. Ik heb de Olympische Spelen voorbereid door drie week door te brengen in een hoogtekamer op Syncrosfera en ernaast in de Spaanse hitte te trainen. In de Baloise Ladies Tour voelde ik dat de vorm echt goed zit. Ik haalde veel vertrouwen uit mijn vijf zeges. In de laatste weken richting de wegwedstrijd wil ik nu nog die laatste procenten toevoegen aan mijn vorm met enkele gerichte trainingen. Het zou een droom zijn om olympisch kampioene te worden.”

Lotte Kopecky (België)
Lotte Kopecky komt in actie in de tijdrit (27 juli), de wegrit (4 augustus) en het omnium (11 augustus). “Een olympische medaille ontbreekt nog op mijn palmares, dus het spreekt voor zich dat dat mijn doel is. De Olympische Spelen vormen samen met Parijs-Roubaix en het wereldkampioenschap mijn hoofddoelen dit seizoen. Ik heb dan ook mijn jaar zo gepland dat ik me optimaal kon voorbereiden op Parijs 2024. Ik koos voor de Giro d’Italia in functie van de Olympische Spelen. Dat ik tot de laatste dag meedeed voor eindwinst, toont dat mijn vorm goed is.”

Elena Cecchini (Italië)
Elena Cecchini neemt op 4 augustus deel aan de wegrit. “Het is een eer om voor de Italiaanse ploeg uit te komen. Ik heb fijne herinneringen aan de Olympische Spelen van Rio2016. Ik miste de editie van Tokyo 2021 en had er een doel van gemaakt om er opnieuw bij te zijn in Parijs. Gelukkig voelde ik me gesteund door Team SD Worx-Protime, dat me een programma liet rijden om mijn selectie te verdienen. Altijd als ik het Italiaanse shirt aantrek, voel ik veel trots. Ik hoop Italië aan een medaille te helpen.”

Christine Majerus (Luxemburg)
Christine Majerus rijdt de wegrit op 4 augustus. “Dit is mijn vierde en laatste Olympische Spelen. Ik wilde heel graag deelnemen aan deze editie. Deelnemen aan de Zomerspelen van Parijs beschouwde ik als het laatste belangrijke doel van mijn carrière. De vorm is goed. Het zal extra speciaal zijn voor mij aangezien ik al enkele jaren aan de rand van Parijs woon. Ik verkende het parcours al enkele keren. Ik zal genieten van mijn vierde deelname aan het grootste sportevenement van de wereld.”

Blanka Vas (Hongarije)
Blanka Vas neemt deel aan het crosscountry mountainbiken (28 juli) en aan de wegrit (4 augustus). “Ik houd ervan om verschillende disciplines te combineren. Ik haal daar veel energie uit. Ik nam voor het eerst deel aan de Olympische Spelen in Tokyo en houd mooie herinneringen over aan mijn vierde plaats in de mountainbike wedstrijd. Ik kijk ernaar uit om beide disciplines in Parijs te combineren. Mijn focus is de jongste jaren opgeschoven richting het wegwielrennen. Dus ik ga de mountainbike wedstrijd met een open mind in en proberen te genieten. Dan zie ik wel hoever het me brengt. Mijn hoofddoel in Parijs is de wegwedstrijd.”

Niamh Fisher-Black (Nieuw-Zeeland)
Niamh Fisher-Balck neemt deel aan de tijdrit (27 juli) en de wegrit (4 augustus). “De ritzege in de Giro d’Italia was voor mij een bevestiging dat ik goed gewerkt heb om klaar te zijn voor de Olympische Spelen. Iedereen wil in topvorm aan de start komen. Het is maar eenmaal in de vier jaar en het is een eer om voor je land uit te komen. Ik vind niet echt een parcours op mijn maat, maar ik ga er alles proberen uit te halen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×