Vijfde en zesde plaats in Olympische individuele tijdrit voor Demi Vollering en Lotte Kopecky

Vijfde en zesde plaats in Olympische individuele tijdrit voor Demi Vollering en Lotte Kopecky

29/07/2024

In de Olympische tijdrit in Parijs hebben Demi Vollering en Lotte Kopecky de vijfde en zesde plaats bemachtigd. Kopecky (6de) kwam ten val op de spekgladde wegen, Vollering (5de) wilde een valpartij mijden en ging langzaam de bochten in. Grace Brown won de Olympische titel, voor Anna Henderson & Chloe Dygert.

Gekoppelde rensters: Demi Vollering Lotte Kopecky

Demi Vollering: “Misschien wel mijn beste tijdrit ooit”

“Ik heb met mijn hart gereden, dus ik kan tevreden zijn. Ik reed echt super wattages. Dit is misschien wel mijn beste tijdrit ooit, gezien het vlakke parcours. De bochten lagen er spekglad bij. Misschien heb ik het daar wat laten liggen. Ik had meteen een goed tempo te pakken en ging goed door de eerste bochten. Maar vervolgens gleed mijn achterwiel een aantal keer weg en werd ik onzekerder. Ik ging op een gegeven moment vierkant door de bochten omdat ik zo langzaam ging. Ik wilde niet alles riskeren. Ik kom uiteindelijk 19 seconden te kort voor een medaille. Dat maakt me wel emotioneel, want stiekem was ik aan het dromen van het podium. De Olympische Spelen zijn zo speciaal. Ik hoop ooit een medaille te mogen pakken. Maar helaas lukte het nu niet. Dit zal later wel nog wat meer pijn doen. Ik baal echt. Maar tegelijkertijd ben ik ook tevreden over de tijdrit die ik hier reed. Het maakt me trots! De vorm is goed en dat is veelbelovend voor de toekomst.”

Lotte Kopecky: “Balen van die val”

“Ik was goed begonnen aan de tijdrit. Ik kon mijn wattages trappen zoals gewild en het voelde niet aan alsof ik op de limiet zat. Ik was voorzichtig op de rotonde en dacht dat ik er veilig door was. Maar ik kom de rotonde af en glijd met twee wielen onderuit. Die val speelt dan wel even in je hoofd, maar qua vermogen bleef ik perfect op schema. Alleen, alles sleepte aan mijn fiets na de crash. Ik overweeg even om van fiets te wisselen, maar dat kost je nog meer tijd. Dit is zuur. Ik hoopte stiekem op een medaille en met de vermogens die ik vandaag leverde, had er misschien wel meer ingezeten. Dit is jammer."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×