Ploegleider Lars Boom ziet Blanka Vas oppermachtig winnen in kermiscross in Ardooie

Ploegleider Lars Boom ziet Blanka Vas oppermachtig winnen in kermiscross in Ardooie

“Belangrijke stap gezet”

20/10/2022

Blanka Kata Vas heeft de kermiscross van Ardooie naar haar hand gezet. De Hongaarse kampioene zonderde zich al na één ronde af met Shirin Van Anrooij, waarna ze de cross verstandig indeelde en vervolgens alleen doorsnelde naar de finish. “Ik had vrij vlug door dat Blanka de sterkste in koers was, maar dan moet je het ook afmaken. Dit is een belangrijk signaal dat ze echt goed is”, zegt ploegleider en voormalig wereldkampioen veldrijden Lars Boom. 

De Kermiscross in Ardooie was een kolfje naar de hand van Blanka Vas. De regen had het parcours zwaar en drassig gemaakt en al in de eerste ronde reed ze samen met Shirin Van Anrooij aan de leiding. De Hongaarse kampioene van Team SD Worx leek al snel over de beste benen te beschikken, waarna ze met een snedige versnelling de wedstrijd bezegelde. Ploegleider Lars Boom: “Blanka heeft gewoon een heel goede koers gereden. Shirin pakte in de eerste ronde de kop voor haar rekening en ze reden meteen met twee weg, maar je zag gelijk dat Blanka beter was. Ze pakte het heel verstandig aan door in het midden van de wedstrijd even te recupereren in het wiel, waarna ze vol aan ging. De absolute top van het veld mocht dan nog niet meedoen in Ardooie, dit is toch een serieuze indicatie dat haar progressie echt de juiste richting in gaat en dat ze echt goed is. Ik zie veel drive om beter te worden.”

Boom had in de gaten dat zijn poulain in orde was. “Door je eigen ervaring in het veldrijden zie je al snel aan de lichaamstaal van een ren(s)ter hoe die ervoor staat en of die nog iets over heeft of niet. Als Blanka aanging, zat Shirin meteen op 5 seconden. Van Anrooij is echter een doorbijter die blijft aanklampen. Dan moet je als Blanka zijnde overtuigd zijn dat je de andere kunt lossen en moet je dus blijven gaan.”

Volgens Boom is Vas het afgelopen jaar een stuk sterker geworden. “Ze heeft mentaal stappen gezet. Ze is minder van haar stuk te brengen. Daarnaast heeft ze een heel wegseizoen in de benen en is ze een jaar ouder. Anna van der Breggen heeft trainingen voor haar gemaakt om haar motor beter te maken, uiteraard plukt ze daar ook in een cross van 50 minuten de vruchten van.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×