Femke Markus en Lotte Kopecky kunnen sterk optreden in Parijs-Roubaix niet verzilveren

Femke Markus en Lotte Kopecky kunnen sterk optreden in Parijs-Roubaix niet verzilveren

Dure valpartijen voor Team SD Worx

08/04/2023

Op het Vélodrome van Roubaix lag voor Femke Markus misschien wel dé kans van haar loopbaan. Vanuit de vroege vlucht leek de 26-jarige renster van Team SD Worx op de wielerpiste voor de zege in Parijs-Roubaix te sprinten. Totdat ze in de laatste ronde onfortuinlijk ten val kwam en direct kansloos was. “Hier ga ik nog lang wakker van liggen”, concludeerde Markus bitter.

Op driekwart ronde voor het einde zat Markus onder aan de baan op de blauwe zone van de Côte d’Azur. Daar was het een beetje nat en toen de renster voor haar een beetje slipte en zij nog even werd aangeraakt door de latere winnares Alison Jackson die naast haar reed, voelde ze meteen dat het mis was. "Ik kreeg een duwtje en vervolgens gleed mijn wiel weg. Ik kon niks meer en in ging onderuit. Ik baal enorm. We kwamen hier om te winnen. Het voelt voor mij vooral heel rot tegenover het team.” 

Ook topfavoriete Lotte Kopecky moest in de derde editie van l’Enfer du Nord afrekenen met pech. Op 37 kilometer voor de streep op de kasseistrook van Pont-Thibault ging de winnares van vorig jaar Longo Borghini vanuit de koppositie onderuit. De Italiaanse nam eerst Lorena Wiebes en vervolgens ook Lotte Kopecky mee in haar val. 

Kopecky: “Ik kon geen kant op. Ik had na de val veel pijn en vreesde in eerste instantie dat mijn enkel was gebroken. Ik had niet gedacht dat ik verder kon. Uiteindelijk ben ik toch weer op de fiets gestapt en vervolgens ging het steeds beter. Het bewijst dat het in Parijs-Roubaix nooit is gedaan.” 

Hoewel de groep van Kopecky de vroege vlucht tot op tien seconden naderde, werd de kloof nooit overbrugd. Uiteindelijk won de Belgische wel de sprint van de achtervolgers voor de zevende plek. “Ik kan mij niks verwijten”, concludeerde Kopecky. “Zonder die val komen we zeker terug aan het front. Ik voelde mij heel sterk, zelfs na de val. Maar in Parijs-Roubaix speelt de factor pech nu eenmaal ook een grote rol. Volgend jaar kom ik terug. Ooit zal het lukken om hier te winnen.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×