Christine Majerus hoopt op eerste zege met het team in Parijs-Roubaix

Christine Majerus hoopt op eerste zege met het team in Parijs-Roubaix

“Hel van het Noorden is mijn favoriete klassieker”

04/04/2024

Parijs-Roubaix ontbreekt nog op het palmares van Team SD Worx-Protime. De afgelopen drie edities bleek de klassieker telkens letterlijk de Hel van het Noorden voor het Nederlandse Worldteam. Het heeft geen invloed gehad op Christine Majerus’s voorliefde voor de kasseienklassieker. De Luxemburgse hoopt dat de wedstrijdleuze ‘l’enfer mène au paradis’ (de hel leidt naar het paradijs) in 2024 uitkomt voor haar ploeg in het Vélodrome van Roubaix. “In deze klassieker moet je enerzijds technisch alles juist doen, maar je hebt ook een dosis geluk nodig. Hopelijk kunnen we als team Parijs-Roubaix dit jaar aan onze erelijst toevoegen.”

Gekoppelde wedstrijd: Parijs-Roubaix 2024 - Gekoppelde rensters: Christine Majerus - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom Danny Stam

Christine Majerus: “De laatste drie jaar hadden we niet zoveel geluk in Parijs-Roubaix, maar het is niet dat ik de wedstrijd daarom minder mooi vind. Ik hoop dat de puzzelstukjes voor één keer allemaal in elkaar vallen. Hopelijk wordt 2024 het jaar waarin we geen enkele fout maken en de nodige dosis geluk hebben. Het geheim om snel over de kasseien te rijden, hangt voor een groot deel af van de juiste techniek. Het start al vóór de kasseien, je moet voor elke strook goed positioneren. Daarnaast heb je natuurlijk goede benen nodig. De snelheid moet hoog blijven en je moet zo relaxed mogelijk rijden, de goede cadans houden en ver vooruit blijven kijken. De fiets het werk laten doen en kalm blijven. Alles wat je uit stress doet of uit een noodgeval, leidt gegarandeerd tot een valpartij.”

“Auchy-Bersé (strook 12) is mijn favoriete strook. Ik houd er goede herinneringen aan over uit de eerste editie. Dat is de plek waar ik aanviel en het blijft toch wel cool dat ik in de eerste uitgave van deze klassieker dankzij mijn aanval voorop kwam. Dit is de sector waar je voelt of het een goede dag wordt of niet. Het is best een lastige strook en je bent al wat moe omdat het niet meer de eerste is. Dit is waar het echt belangrijk wordt. Van hier ga je naar Mons-En-Pévèle en hier breekt de wedstrijd vaak los. Ik heb normaal weinig spijt over zaken die in mijn carrière gebeurd zijn, maar wel over de eerste editie van Parijs-Roubaix. In dit jaar had ik de beste kans, want de twee edities erop was ik in 2022 ziek en in 2023 had ik te veel lekke banden om een rol van betekenis te kunnen spelen. Maar in de eerste editie had ik het voor een deel zelf in de hand en zat ik in een verkeerd wiel. Daar betaalde ik een hoge prijs voor, want voor ik het wist was ik betrokken in een valpartij. Ik heb het gevoel dat er veel meer in zat in die eerste editie.”

“Ik kijk uit naar zaterdag. De vorm is goed. Het eerste deel van de klassieke periode was super, dus ik hoop dat ik opnieuw over die benen beschik. Lidl-Trek wordt als team onze grote uitdager. Zij trekken met veel vertrouwen naar Parijs-Roubaix. Ook Marianne Vos komt als topfavoriete aan de start. Ik hoop dat we als team de wedstrijd onze kant kunnen uittrekken. En dat we nog met een drie- of viertal de laatste drie kasseistroken ingaan, zodat we het spelletje kunnen spelen. Het wordt zaak scherp te zijn.  Sommige kasseizones zullen er glad bijliggen dus we moeten voorzichtig zijn, maar er ook niet te veel mee bezig zijn. Want als je er over ‘nadenkt’, kom je te snel aan je remmen en dan is de kans op een crash groot. We zijn goed aan het seizoen begonnen met 14 zeges. Dat we in Vlaanderen twee mindere wedstrijden kenden, is logisch. Individueel en als team zijn de prestaties goed. Hopelijk kunnen we in Parijs-Roubaix een nieuwe mooie zege toevoegen aan de erelijst van het team.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×