PREVIEW: Amstel Gold Race

PREVIEW: Amstel Gold Race

Team Sd Worx wil goede Vlaamse optreden doortrekken in Amstel Gold Race

08/04/2022

Na de overtuigende winst in de Ronde van Vlaanderen, trekt Team SD Worx met vertrouwen richting de Amstel Gold Race. Blanka Kata Vas treedt opnieuw in competitie na een korte break. Met ook nog de terugkeer van Ashleigh Moolman-Pasio en Niamh Fisher-Black lijkt Team SD Worx klaar voor de strijd op de hellingen. “De Amstel Gold Race is gewoon een heel zware koers. Dat speelt in onze kaart”, zegt Chantal van den Broek-Blaak.

Gekoppelde wedstrijd: Amstel Gold Race - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak Blanka Vas

De Amstel Gold Race werd hertimmerd. De rensters zullen dit jaar in totaal 128,5 kilometer afwerken vanuit startplaats Maastricht. Van daar vertrekt het peloton in lijn (73 kilometer) richting een plaatselijke ronde, die driemaal op het programma staat. De ronde is zo’n 18 kilometer lang en belooft met de combinatie Geulhemmerberg, Bemeleberg en Cauberg alvast pittig te worden. 

Met Demi Vollering, Chantal van den Broek-Blaak, Blanka Kata Vas, Marlen Reusser, Ashleigh Moolman-Pasio en Niamh Fisher-Black brengt Team SD Worx een sterk blok aan de start. De Amstel Gold Race werd al tweemaal gewonnen door deze ploeg (Anna van der Breggen - 2017 & Chantal van den Broek-Blaak – 2018). “Dit jaar zal het kopvrouwschap hoogstwaarschijnlijk niet bij mij liggen, maar dat was vier jaar geleden ook niet het geval”, zegt Van den Broek-Blaak. “Toen kwam ik met een selecte groep voorop en ontplooide de situatie zich in mijn voordeel. Dus als ik dit jaar opnieuw in een scenario kom waarin ik het moet afmaken, dan heb ik er vertrouwen in. Ik heb immers al laten zien dat deze wedstrijd me ligt en de benen zijn gewoon goed”, zegt Chantal van den Broek-Blaak.

De ex-wereldkampioene was impressionant in de Ronde van Vlaanderen, die ze bekroonde met een derde plaats na Lotte Kopecky en Annemiek van Vleuten. “De vorm is er. Ik heb het dit seizoen wat anders aangepakt dan vorig jaar. Ik heb iets rustiger opgebouwd om zo naar deze periode te pieken. De wedstrijden die ik het mooist vind, komen er nu aan. Ik hoop dat het binnenkort ook eens raak is. Onze ploeg is alvast opnieuw ijzersterk. Als de koersen zwaar zijn, speelt dat alleen maar in onze kaart. Deze Amstel Gold Race belooft lastig te worden. De zege van Lotte smaakt alvast naar meer”, besluit Van den Broek-Blaak.”

Ontdek onze line up hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×