Lotte Kopecky trekt ambitieus naar Amstel Gold Race, haar laatste wedstrijd van dit voorjaar

Lotte Kopecky trekt ambitieus naar Amstel Gold Race, haar laatste wedstrijd van dit voorjaar

"Nog een keer knallen"

14/04/2023

Met winst in Omloop Het Nieuwsblad, Nokere-Koerse en Ronde van Vlaanderen kan het voorjaar van Lotte Kopecky niet meer stuk. Al smaakt het nog steeds naar meer voor de 27-jarige Belgische toprenster. “Mijn voorjaar verliep perfect, maar in de Amstel Gold Race ga ik nog een keer alles eruit persen. Het is mijn eerste deelname aan de Nederlandse klassieker. Ik ken de wedstrijd dus nog niet. Toch start ik met gezonde ambities.”

Gekoppelde wedstrijd: Amstel Gold Race - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

In Parijs-Roubaix zag Lotte Kopecky haar kansen in rook opgaan toen de volledige favorietengroep onderuit ging. “Op het moment zelf dacht ik het ergste, maar na vijf minuten op de fiets had ik terug macht. Gelukkig houd ik alleen wat blauwe plekken over aan die valpartij. Ik heb vervolgens twee dagen herstel ingebouwd, want zo’n crash heeft een behoorlijke impact op het lichaam. Maar ik kan tegen een stootje en heb inmiddels weer goede trainingsdagen gemaakt.”

De Amstel Gold Race is de laatste voorjaarswedstrijd van het seizoen voor Lotte Kopecky met Team SD Worx. “Dit is mijn eerste deelname, dus ik heb er weinig ervaring mee. Sommige heuvels ken ik niet. We komen met een sterk collectief aan de start. Dus wederom zijn er meerdere scenario’s mogelijk. Ik ben nog fris genoeg om een laatste keer in dit voorjaar te knallen. Alles mag eruit. Ik zal dus echt voluit gaan in deze Amstel. We zullen de koers opnieuw hard proberen te maken.”

Ongeacht het resultaat in de Amstel Gold Race is Lotte Kopecky tevreden over haar voorjaar. “Ik heb drie klassiekers gewonnen. Het kan dus eigenlijk al niet veel beter. Dat betekent niet dat ik voldaan ben. In de Amstel wil ik opnieuw voor het hoogst haalbare gaan.”

Na de Amstel Gold Race switcht Lotte Kopecky over naar de wielerpiste. Op maandag 17 april trekt ze naar Canada voor de Nations Cup baanwielrennen in Milton (20 t.e.m. 23 april). “Het doel is om er punten te pakken met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Daarna gaat de riem er even een week af. Het is namelijk ook een zwaar voorjaar geweest. Een weekje rust zal me deugd doen. Maar eerst nog even knallen…”, besluit Kopecky.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×