Lorena Wiebes staat met Brugge-De Panne voor één van haar hoofddoelen

Lorena Wiebes staat met Brugge-De Panne voor één van haar hoofddoelen

“Vol wind op de kant in De Moeren, spektakel gegarandeerd”

21/03/2023

Brugge-De Panne is speciaal voor Lorena Wiebes. Het was haar allereerste World Tour-wedstrijd ooit bij de elite en als 19-jarige tekende ze meteen voor een vierde plaats. Sindsdien deed ze vrijwel elk jaar mee voor de overwinning. “Dit is een van de weinige echte sprinterskoersen. Misschien wordt het wel de eerste echte krachtmeting met Charlotte Kool en Elisa Balsamo. Ik hoop hier alvast te kunnen winnen, want deze wedstrijd stond vooraf met stip aangeduid in mijn agenda”, aldus Wiebes. 

Gekoppelde wedstrijd: Classic Brugge-De Panne - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

Dat Lorena Wiebes een speciale band heeft met Brugge-De Panne staat buiten kijf. In 2018 reed ze er haar eerste World Tour wedstrijd. Twee jaar later kon ze de koers al aan haar palmares toevoegen. “Die vierde plaats in mijn eerste wedstrijd op het allerhoogste niveau had ik nooit verwacht. In 2020 won ik na een diskwalificatie voor Jolien d’Hoore maar in mijn hoofd telt die keer nog niet helemaal. Ik wil absoluut eens juichend over de meet komen in De Panne.”

Het liefst al dit seizoen, want de Europese kampioene heeft het tweeluik Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem voor het seizoen aangeduid als een van haar grote doelen. “Ik besef dat het momentopnames zijn, dus het is niet zo dat mijn seizoen mislukt is als ik niet kan winnen. Het gaat een mooie wedstrijd worden, want ik zag op Veloviewer dat we vol de wind op de kant zullen krijgen met snelheden tot wel dertig kilometer per uur. Spektakel gegarandeerd dus met ongetwijfeld waaiers. Het boezemt me geen schrik in, want Team SD Worx is goed in positioneren. Maar we zullen continu alert moeten zijn.”

“Ik verwacht een eerste echte krachtmeting met Charlotte Kool en Elisa Balsamo. De fans zitten er al even op te wachten”, vervolgt Wiebes. “Brugge-De Panne is een van de weinige echt sprintwedstrijden, behalve als de wind op de kant staat in De Moeren. Dan wordt het meteen een pak zwaarder, maar ook dat zie ik graag gebeuren.”

De Europees kampioene vindt dat ze afgelopen winter stappen heeft gezet. “Team SD Worx heeft me beter gemaakt. Qua hardheid en qua durf. Ik raak niet alleen makkelijker een klimmetje over, ik durf ook voor de aanval te kiezen, omdat ik weet dat ik genoeg overhoud voor de sprint. Ik voel dus dat ik meer volume heb gekregen. Dat vind ik nog belangrijker dan de overwinningen die ik al heb behaald. Onze seizoensstart was perfect. Ik hoop dat we in Brugge-De Panne of Gent-Wevelgem opnieuw een zege aan ons palmares kunnen toevoegen.”

Met vier van start in Brugge-De Panne

Team SD Worx start in Brugge-De Panne met vier rensters: Lorena Wiebes, Christine Majerus, Lonneke Uneken en Anna Shackley. Barbara Guarischi en Femke Markus waren normaal ook voorzien om te racen, maar moeten ziek verstek geven voor Brugge-De Panne. 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×