PREVIEW: Brugge De Panne

PREVIEW: Brugge De Panne

“Hopen op wind, maar ook zonder kunnen we deze koers winnen"

22/03/2022

Met drie zeges en acht podiumplekken kende Team SD Worx een sterke eerste koersmaand. In Brugge-De Panne biedt zich een nieuwe kans aan voor het nummer één team op de WorldTour ranking. De ploeg hoopt op wind, maar heeft met Lotte Kopecky en Lonneke Uneken ook rappe benen in huis voor de sprint. “We komen met een sterke selectie aan de start. Het zou fijn zijn om waaiers te trekken, maar ook zonder zullen we voor het podium meespelen”, aldus sportief manager Danny Stam. 

Gekoppelde wedstrijd: Classic Brugge-De Panne - Gekoppelde rensters: Lonneke Uneken Lotte Kopecky Christine Majerus Marlen Reusser Elena Cecchini

Team SD Worx groeit naar de topvorm toe voor de belangrijke klassiekermaand april. De ploeg wist al drie zeges te pakken en was in elke koers meebepalend voor het wedstrijdverloop. In Brugge-De Panne ligt het zwaartepunt van de race in de Moeren. Als er genoeg wind staat, kan het peloton op de kant getrokken worden. “In onze selectie is er de nodige knowhow om waaiers te trekken. Momenteel geven ze windkracht drie uit, dat kan genoeg zijn”, zegt sportief manager Danny Stam. 

Mijn zege in EasyToys Bloeizone Fryslân Tour geeft vertrouwen. De benen zijn goed. Als de puzzel in elkaar valt, zou dit wel eens een mooie kans kunnen zijn

Lonneke Uneken

“Wij zullen proberen om de koers hard te maken. Dat hangt van de weersomstandigheden af en die hebben we zelf niet in de hand", zegt Stam. "Maar zelfs wanneer een massasprint niet te vermijden blijkt, dan hebben we met onder andere Lotte Kopecky en Lonneke Uneken genoeg rappe benen in de ploeg die kunnen meedoen voor de zege.”

Lonneke Uneken zorgde dit seizoen voor de eerste winst door in de Bloeizone Fryslân Tour overtuigend een groepsspurt te winnen. “Die zege geeft vertrouwen”, zegt de jonge Nederlandse. “Ik zie mezelf niet als een pure massaspurter, maar ik ben rap genoeg om mee te doen voor de zege. Helaas zat het dit jaar tot nu toe wat tegen voor me. In Drenthe was ik ziekjes en kreeg ik te maken met pech in de koers. Los daarvan mag ik niet ontevreden zijn. De benen zijn gewoon goed. Een sprint zou voor mij een mooie kans zijn. Wanneer alles op zijn plek valt, kan het wel eens een mooie dag worden.”

Uneken rijdt haar derde jaar voor Team SD Worx. “Ik merk dat ik meer en meer op iedereen ben ingespeeld. Het gaat allemaal meer automatisch. Daar pluk ik de vruchten van in de races. Hopelijk ook zo in Brugge-De Panne.” 

Sportief manager Danny Stam besluit: “Dit is een mooie WorldTour klassieker, de eerste op Belgische bodem. We kunnen meerdere pionnen uitspelen, dus we trekken met het volste vertrouwen richting De Panne.”

Ontdek onze selectie hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×