Team SD Worx trekt met hoge verwachtingen naar Ceratizit Challenge by la Vuelta

Team SD Worx trekt met hoge verwachtingen naar Ceratizit Challenge by la Vuelta

“Liefst al tijd pakken in de ploegentijdrit”

05/09/2022

Slechts enkele dagen na de Simac Ladies Tour staat de Ceratizit Challenge by la Vuelta (7-11 september) op het programma. Team SD Worx zakt naar de WorldTour-wedstrijd in Spanje af met Marlen Reusser, Lotte Kopecky, Anna Shackley, Niamh Fisher-Black, Blanka Vas en Demi Vollering. “Het is een lastig parcours en daarmee dient deze wedstrijd als een ideale maatstaf voor de wereldkampioenschappen in Wollongong”, aldus sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde wedstrijd: Ceratizit Challenge by La Vuelta - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Anna Shackley Blanka Vas - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Op 7 september start de Ceratizit Challenge by la Vuelta als de laatste WorldTour rittenkoers voor de WK in Wollongong in Australië. “Als je deze koers uitrijdt, weet je meteen hoe je ervoor staat. Met Niamh Fisher-Black, Anna Shackley en Demi Vollering keren enkele rensters terug in competitie nadat ze de Tour of Scandinavia moesten verlaten met een blessure na een valpartij. We gaan met een heel sterke ploeg naar Spanje en ik hoop op meer dan etappewinst”, zegt Stam.

Een van de speerpunten is Demi Vollering, die haar eerste wedstrijd rijdt sinds ze in Scandinavië uitviel. Vollering: “Ik heb het twee weken rustiger aan moeten doen, maar ondertussen kan ik op training weer voluit gaan. Mijn vorm was uitstekend. In twee weken ben je dat normaal niet kwijt. Ik heb het gevoel dat de benen weer goed aanvoelen op training, maar uiteraard is het nog even afwachten hoe zich dat in een wedstrijd zal vertalen.”

“Dit is een koers waar ons team goed uit de verf moet komen”, vervolgt Vollering. “Er zitten enkele zware etappes tussen. Marlen Reusser eindigde vorig jaar als tweede in deze wedstrijd. Blanka Vas toonde onlangs in Plouay dat ze over een goede conditie beschikt. Met Lotte Kopecky moet je ook altijd rekening houden. Zij zal super gemotiveerd aan de start komen.”

Volgens Vollering is de Ceratizit Challenge een prima voorbereiding op de WK. “Dit is de ideale warming up. Een vijfdaagse rittenkoers op dit moment in het seizoen is perfect en het parcours is uitdagend. Het wordt zaak om op de eerste dag meteen een goede ploegentijdrit neer te zetten en liefst daar al wat tijd te pakken. Met Marlen Reusser hebben we alvast een belangrijk wapen in handen voor die ploegentijdrit. Ze zal er zeker haar zinnen op gezet hebben”, besluit Vollering.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×