Uitredend Demi Vollering keert in Dwars door Vlaanderen terug na hoogtestage

Uitredend Demi Vollering keert in Dwars door Vlaanderen terug na hoogtestage

“Dwars door Vlaanderen was een van mijn mooiste zeges”

26/03/2024

“Ik heb een goede hoogtestage doorgemaakt in Sierra Nevada en heb goed kunnen trainen samen met Blanka Vas. Ik houd ervan om in deze periode een hoogtestage in te passen. Dat deed ik al in mijn eerste jaar bij Team SD Worx-Protime, dus dit is de vierde keer dat ik deze methode toepas. In deze trainingstage kun je nog een periode aan je duur werken en ik merk dat ik opnieuw een extra stapje heb kunnen zetten. Ik trek met een goed gevoel naar de grote klassiekers toe. Door nog even niet te koersen, kom ik nu extra hongeriger aan de start. Ik kijk uit naar de eerste grote klassiekers”, zegt Demi Vollering.

Vollering noemt Dwars door Vlaanderen niet alleen een mooie wedstrijd, maar ook de perfecte voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. “Vorig jaar was de eerste keer dat ik Dwars door Vlaanderen reed en ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik voelde me in het begin van de wedstrijd slecht, dus had ik er niet zo’n goed gevoel over. Ik kwam echter steeds beter in de wedstrijd en op het einde voelde ik me super. Dat hoort erbij als je van hoogte komt. Dan moet je even afwachten hoe de benen aanvoelen. Dit was een wedstrijd waar we als ploeg continu de controle hadden. Eerlijk gezegd, ik had die zege niet zien aankomen en het was voor mij de start van een ongelofelijk jaar. Juist omdat het zo onverwacht was, is dit voor mij nog steeds een van mijn mooiste zeges van 2023.”

“Ik hoop dat Dwars door Vlaanderen ook dit jaar een harde koers wordt”, vervolgt Vollering. “Dat speelt onze ploeg in de kaart. De kracht van het team was ook de reden dat ik vorig jaar het verschil kon maken op Nokereberg. Normaal is hij te kort daarvoor, maar als het een uitputtingsslag wordt, kan één demarrage daar het verschil maken. Ik hoop nu ook meteen goed aan het belangrijkste deel van mijn klassieke voorjaar te beginnen.”

Gekoppelde wedstrijd: Dwars door Vlaanderen - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×