PREVIEW: Gent-Wevelgem

PREVIEW: Gent-Wevelgem

Lotte Kopecky trekt in goede vorm naar Gent-Wevelgem, waar ze tweemaal tweede eindigde

25/03/2022

Met Gent-Wevelgem snijdt Team SD Worx de laatste rechte lijn aan richting de Ronde van Vlaanderen. De race tussen Flanders Field leent zich om de koers hard en selectief te maken, een geliefde techniek van Team SD Worx. “Nokere Koerse en Brugge-De Panne bevestigden mijn goede vorm. Ondanks een zware trainingsweek, waren de benen echt goed. Ik ga met vertrouwen richting Gent-Wevelgem”, aldus Lotte Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Gent-Wevelgem - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Lonneke Uneken Chantal van den Broek-Blaak Marlen Reusser

“Gent-Wevelgem ligt me heel goed, maar de Ronde van Vlaanderen blijft het hoofddoel”

Voor Team SD Worx begon de WorldTour met een Grand Cru-winst voor Lotte Kopecky in de Strade Bianche. “Vooral de manier waarop ik die koers won… Daar heb ik mezelf zelfs wat mee verbaasd. Ik wist dat de Strade me wel lag, maar dat ik het zo af zou maken in een rechtstreeks duel met Annemiek Van Vleuten… Dat geeft veel vertrouwen voor het vervolg.”

Het vervolg, dat is Gent-Wevelgem, maar vooral de Ronde van Vlaanderen. De periode met haar hoofddoelen breekt aan voor de Belgische kampioene. “De jongste weken heb ik zwaar getraind. Ondanks die hoge trainingsarbeid kreeg ik in Brugge-De Panne de bevestiging dat de benen écht goed zijn.”

Ik heb enkele belangrijke stappen gezet. De winst in de Strade geeft me veel vertrouwen voor het vervolg.

Lotte Kopecky

In 2021 en 2020 eindigde Kopecky tweemaal tweede in Gent-Wevelgem, vorig jaar moest ze Marianne Vos laten voorgaan, in 2020 was dat Jolien D’Hoore. “Het spreekt voor zich dat de koers me ligt. Of ik na die tweede plaatsen met revanchegevoelens aan de start kom? Neen, dat niet. De Ronde blijft mijn hoofddoel, maar mocht ik de kans krijgen om eindelijk Gent-Wevelgem te winnen, ga ik die zeker niet laten liggen. Het voordeel van Team SD Worx is dat we in elke koers verschillende pionnen kunnen uitspelen.”

“Ik heb dit jaar enkele belangrijke stappen gezet. Ik besef dat ik ondertussen mijn plaats verdiend heb aan de top van het vrouwenwielrennen, maar ben niet het type dat dat van de daken ga schreeuwen. Ik laat de resultaten liever voor zich spreken”, besluit Kopecky.

Ontdek onze line-up hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×