Team SD Worx maakt in Gent-Wevelgem jacht op zevende zege van het seizoen

Team SD Worx maakt in Gent-Wevelgem jacht op zevende zege van het seizoen

24/03/2023

Na de derde plaats van Lorena Wiebes in Brugge-De Panne start Team SD Worx zondag met een sterke ploeg om voor de zege in Gent-Wevelgem te gaan. Dat doet het met Lorena Wiebes, Lotte Kopecky, Marlen Reusser, Christine Majerus, Lonneke Uneken en Elena Cecchini. “Deze selectie biedt ons de kansen om weer verschillende kaarten uit te spelen, wat de sterkte van Team SD Worx is”, aldus ploegleidster Anna van der Breggen.

Gekoppelde wedstrijd: Gent-Wevelgem - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Marlen Reusser Lorena Wiebes Lonneke Uneken - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Lars Boom

In Gent-Wevelgem treedt Marlen Reusser weer in competitie na een trainingskamp op Sierra Nevada. Lotte Kopecky rijdt haar eerste wedstrijd sinds haar zege in Nokere Koerse en ook Elena Cecchini zal in Ieper van de partij zijn. Ploegleidster Anna van der Breggen: “Hopelijk kunnen we opnieuw op volle sterkte van start gaan met zes rensters. Enerzijds kunnen we zo beter op de moves van andere teams reageren, maar de sterkte van deze ploeg is dat we verschillende kaarten kunnen spelen in de finale. Met Marlen Reusser en Lotte Kopecky kunnen we opnieuw voor de aanval kiezen, terwijl we Lorena Wiebes achter de hand hebben voor de sprint.” 

Lorena Wiebes leeft na Brugge-De Panne met vertrouwen toe naar Gent-Wevelgem. “In Brugge-De Panne liet ik een steek vallen met mijn sprint voor de tweede plaats. In dat opzicht ben ik blij dat het niet voor de winst was. Die fout zal ik geen twee keer meer maken.”

Lorena Wiebes zal ook in Gent-Wevelgem in het paarse shirt van leidster in de WorldTour van start gaan. “Ik vind die leiderstrui speciaal. Het is de eerste keer dat ik hem draag in mijn carrière. Ook Gent-Wevelgem vormt een belangrijk doel voor mij. We hebben een sterke line-up aan de start. Ik kijk ernaar uit om het ploegenspel te kunnen spelen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×