Met titelverdedigster Vollering vol vertrouwen naar Luik-Bastenaken-Luik

Met titelverdedigster Vollering vol vertrouwen naar Luik-Bastenaken-Luik

“We willen rugnummer één binnen de ploeg houden”

22/04/2022

Team SD Worx staat in Luik-Bastenaken-Luik met een duidelijk doel aan de start: de zege van vorig jaar verdedigen. Op vrijdag verkende het team de laatste 70 kilometer van de race die al lang met stip genoteerd staat in de agenda van Demi Vollering. “Het is mijn favoriete wedstrijd. Na mijn overwinning van vorig jaar hoop ik nu voor het tweede jaar op rij te triomferen.” 

Gekoppelde wedstrijd: Luik-Bastenaken-Luik - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Niamh Fisher-Black Blanka Vas Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak

Liège-Bastogne-Liège in 2021 was een kantelpunt in de carrière van de Demi Vollering. Het was de eerste grote overwinning voor de Nederlandse, nadat ze in 2019 al eens derde was in diezelfde klassieker. “Vooral omdat ik er al zo dichtbij was geweest, betekende de overwinning veel voor me. Ik pakte met die zege ook heel vertrouwen. Dat ik daar won, gaf me rust voor de rest van het seizoen”, blikt Vollering terug.

Vorig jaar nam tweevoudig winnares Anna van der Breggen (2017 en 2018) in de finale de kopgroep van vijf op sleeptouw waardoor niemand meer kon ontsnappen. In de straten van Luik toonde Demi Vollering zichvervolgens in een sprint met Kasia Niewiadoma, Elisa Longo Borghini en Annemiek Van Vleuten oppermachtig de beste. “Die zege blijft speciaal voor me. Ten eerste omdat het mijn favoriete wedstrijd waar ik al jaren een speciale relatie mee heb. Ik denk er nog vaak aan terug, want het betekent veel voor me. Daarom kijk ik ook uit naar deze wedstrijd. De afgelopen weken heb ik met o.a. de winst in de Brabantse Pijl, 2e in de Amstel Gold Race en 3e in de Waalse Pijl aangetoond dat de vorm er is. Maar met de ploeg hebben we meer kanshebsters. Ik hoop dat het rugnummer één in ieder geval in het team blijft.”

Vrijdag liet Team SD Worx alvast niets aan het toeval over en werden de laatste 70 kilometer van het parcours verkend. “Zo’n recon verst je geheugen van de race op”, geeft Niamh Fisher-Black aan. “Ik weet weer hoe het allemaal is gelopen in de race. Je voelt je benen op de klimmen die ons zondag te wachten staan. Ik heb wel iets met de Ardense klassiekers. Dit is mijn derde Luik-Bastenaken-Luik, het blijft één van mijn favoriete races. Ik houd van hoe de finale loopt, de ene heuvel volgt de andere op. Zelf kreeg ik in de Waalse Pijl een bevestiging dat het met mijn vorm goed zit. Maar Demi Vollering en Ashleigh Moolman Pasio zijn de speerpunten in ons team.”

Verkenning van het parcours

Tweevoudig winnares Anna van der Breggen vormt samen met Danny Stam de sportieve leiding in de Ardennen-klassieker.  “Team SD Worx heeft meerdere kanshebbers in de rangen”, zegt Van der Breggen. “Demi Vollering is uiteraard in staat om opnieuw te winnen, maar in de breedte hebben we opnieuw een sterke ploeg waardoor we meer troeven kunnen uitspelen.” 

Ontdek onze line up hier:

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×