Team SD Worx met alle kopstukken van start in Omloop Het Nieuwsblad

Team SD Worx met alle kopstukken van start in Omloop Het Nieuwsblad

“We willen er meteen staan in de openingsklassieker”

23/02/2023

Team SD Worx treedt met hun kopstukken Demi Vollering, Lorena Wiebes, Marlen Reusser en Lotte Kopecky aan de start in Omloop Het Nieuwsblad. Met ook nog Elena Cecchini en Christine Majerus begint Team SD Worx met een ijzersterke line-up aan de klassieke periode. “We hebben verschillende troeven achter de hand, wat ons veel mogelijkheden biedt. We hopen zo snel mogelijk de nul weg te werken in de klassieke overwinningen dit seizoen”, zegt ploegleider Lars Boom.

Gekoppelde wedstrijd: Omloop Het Nieuwsblad - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Marlen Reusser Elena Cecchini Christine Majerus Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom Danny Stam

Team SD Worx zal vaker dit seizoen met het kwartet Vollering, Kopecky, Wiebes en Reusser in de grotere wedstrijden van start gaan. Lars Boom: “Ze lopen elkaar niet in de weg, maar maken elkaar sterker. Ze geven elkaar rust omdat ze het gewicht van de ploeg over elkaars schouders kunnen verdelen.”

“De komst van Lorena Wiebes kan voor veel rensters rust brengen omdat ze weten dat ze een sprintster achter de hand hebben. Het is een extra wapen dat we aan ons arsenaal kunnen toevoegen. Demi Vollering, Marlen Reusser en Lotte Kopecky kunnen vrijer koersen en Lorena Wiebes kan dan weer in een afwachtende positie van hun aanwezigheid profiteren. Zo zijn er voor ons meerdere manieren om een koers te winnen. Tegelijkertijd is het voor Wiebes een belangrijke stap in haar carrière om zo ook sterker te worden.”

We hoeven er niet omheen te draaien. De Omloop is een doel voor ons.

Lars Boom

Met Demi Vollering (tweede) en Lorena Wiebes (derde) rijden er twee rensters uit de top drie van vorig jaar in de Omloop Het Nieuwsblad voor Team SD Worx. Boom: “We hoeven er niet omheen te draaien. De Omloop is een doel voor ons. De afgelopen twee jaren deden we mee voor de overwinning met Anna van der Breggen (1e in 2021) en Demi Vollering (2e in 2022). We zijn het seizoen 2023 goed gestart in de UAE Tour met etappewinst, maar we willen ook zo snel mogelijk de klassieke nul wegwerken. Vorig jaar was Demi er al dichtbij en ook Lotte Kopecky zal ongetwijfeld de openingsklassieker in eigen land willen winnen.”

“Dat de concurrentie de Ronde van Valencia al in de benen heeft, maakt niet uit”, vervolgt Boom. “Het was een bewuste keuze om die niet te rijden. Als ik de trainingen analyseer, zit de intensiteit er echt wel in. Daar hoeven we ons niet druk om te maken. De UAE wees uit dat ons team in orde is. We hebben onwijs veel zin in Omloop Het Nieuwsblad. Die eerste keer in Vlaanderen blijft elk seizoen speciaal. We willen er dus meteen staan.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×