PREVIEW Team SD Worx leeft met vertrouwen toe naar Parijs-Roubaix

PREVIEW Team SD Worx leeft met vertrouwen toe naar Parijs-Roubaix

“Elke meter is een gevecht, één lange strijd die we graag willen winnen”

14/04/2022

Zaterdag wordt de tweede editie van Parijs-Roubaix verreden. Ook in de Hel van het Noorden heeft Team SD Worx wederom meerdere kaarten om uit te spelen. “Parijs-Roubaix staat heel hoog op ons verlanglijstje”, aldus Christine Majerus en Chantal van den Broek-Blaak. 

Gekoppelde wedstrijd: Parijs-Roubaix - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Lonneke Uneken Chantal van den Broek-Blaak

Christine Majerus: “Deze koers representeert alles waarom ik van fietsen houd”

Voor Christine Majerus stond Parijs-Roubaix voor het seizoen al met rood aangestipt in haar agenda. “Dit is mijn droomkoers. Deze race representeert alles waarom ik van fietsen hou. Het is een continu gevecht met de omstandigheden, de weerselementen, de kasseien en de tegenstand. Elke meter is strijd. Je moet je vertrouwd voelen op de kasseien en geloven in je eigen vaardigheden, ploeggenoten en materiaal.”

In een gesprek met Specialized France verklaart de Luxemburgse kampioene dat het mentale aspect een belangrijke rol speelt. “Je moet geen schrik hebben. Parijs-Roubaix noemt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’. Ja, je kunt de koers verliezen door een valpartij van iemand anders. Je moet continu goed geplaatst zitten. Al sinds Boels-Dolmans en later ook Team SD Worx zijn de klassiekers als het ware ‘onze koersen’. We willen heel graag Parijs-Roubaix aan ons palmares toevoegen, maar dankzij onze zeges in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen leven we zonder druk naar deze klassieker toe. Al is er toch positieve druk. Want vorig jaar waren we er erg op gebrand deze race te winnen, maar door pech werden we destijds uit koers geslagen. In een droge Parijs-Roubaix zijn we in het voordeel omdat we het ploegenspel kunnen spelen.”

Chantal van den Broek-Blaak: “Ik hoop op een slopende koers”

Chantal van den Broek-Blaak bewees in het voorjaar al over een stel goede benen te beschikken. De voormalig wereldkampioene droomt ervan om te zegevieren in de Vélodrome in Roubaix. “Áls ik één koers zou mogen kiezen om te winnen, dan neem ik Parijs-Roubaix. Ik heb gepiekt naar deze periode. Of de wedstrijd me ligt, is nog lastig te zeggen. De vorige editie was nat en toen waren we meer bezig met op de fiets blijven. Een droge en slopende koers is in mijn voordeel. Ik denk wel dat ik deze wedstrijd kan winnen. Het ideale scenario is voor mij wanneer alleen de sterksten over blijven en we er een zware finale van kunnen maken. Loopt het anders, dan hebben we nog andere kaarten om uit te spelen.” 

Tijdens de verkenning leek Team SD Worx over de kasseien te vliegen. “De rugwind hielp wel”, biecht Chantal van den Broek-Blaak op. “De recon gaf ons een goed gevoel. Het was fijn dat Lars Boom erbij was om ons nog wat extra tips te geven. Elke keer dat we over de kasseien rijden, leer je nog kleine zaken bij. Ik voel me steeds vertrouwder op de stenen. Hoe meer je de stroken ziet, hoe beter je weet waar je ervan af kunt sturen en waar er weer op. Het is stilaan een automatisme geworden. We trekken met vertrouwen naar Parijs-Roubaix toe.”

Ontdek onze selectie hier

Herbeleef onze verkenning

Specialized France volgde Team SD Worx tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix en sprak achteraf met Christine Majerus en Roxane Fournier. Bekijk de video hier (met Nederlandse en Engelse ondertitels).

Onze verkenning in beeld

Deze foto's zijn eigendom van Pauline Ballet en kunnen niet zonder akkoord van de fotografe worden over genomen.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×