Team SD Worx gedreven om Hel van het Noorden aan erelijst toe te voegen

Team SD Worx gedreven om Hel van het Noorden aan erelijst toe te voegen

"Dromen van dubbel Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix"

06/04/2023

Dankzij de geslaagde seizoenstart trekt Team SD Worx vrij relaxed richting Parijs-Roubaix. De kasseienklassieker ontbreekt nog op de erelijst van de Nederlandse WorldTour formatie en daar wil het in de derde editie van Parijs-Roubaix verandering in brengen. “Alleen winst in Parijs-Roubaix is goed genoeg. Als we daar niet in slagen, zal ik achteraf teleurgesteld zijn”, zegt topfavoriete Lotte Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Parijs-Roubaix - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom Danny Stam

Team SD Worx kent een super start van het seizoen 2023. Maar liefst elf overwinningen telt de ploeg al sinds de start van het wegseizoen. Lotte Kopecky leeft na haar winst in Omloop Het Nieuwsblad, Nokere-Koerse en Ronde van Vlaanderen zonder druk naar haar grootste doel van het voorjaar toe. “Parijs-Roubaix had ik vooraf aangekruist. Mijn voorjaar kan al niet meer stuk, maar daarom ben ik niet minder gemotiveerd om in de Vélodrome van Roubaix te zegevieren. Al ben ik een stuk minder zenuwachtig dan vroeger. Ik ben al het hele seizoen ontspannen. Ik voel op de een of andere manier minder druk op mijn schouders”, zegt Lotte Kopecky.

“Op training gaat het er zo hard aan toe dat we elkaar naar een hoger niveau stuwen”, vervolgt Kopecky. “Daarnaast kunnen we zonder zorgen pijlen verschieten in een wedstrijd. We weten dat er altijd nog andere rensters klaar zitten om over te nemen.”

Lorena Wiebes vult aan: “De sterkte van dit team is dat we op elkaar kunnen rekenen. De ploeg voelt als een kleine familie. Parijs-Roubaix is een belangrijk doel voor Lotte. Dus ga ik proberen haar  te helpen om dit doel te realiseren. Het is geen makkelijke wedstrijd, maar ik voel dat ik me als renster heb ontwikkeld. Ik overleef de hardere koersen beter. Ik hoop een belangrijke rol voor de ploeg te kunnen spelen op de kasseien.”

In 2023 wordt nog maar de derde editie van Parijs-Roubaix gereden. Dat heeft zijn invloed op de wedstrijd, vindt Lotte Kopecky. “Veel ploegen zoeken nog naar de juiste tactiek. We zagen al tweemaal een solo-overwinning na een lange ontsnapping. Dit jaar kan even goed  een groepje naar de finish rijden. Ik hoop dat ik de dubbel Ronde van Vlaanderen-Parijs-Roubaix kan waarmaken, maar dat zal verre van eenvoudig zijn. De pechfactor speelt een rol in Parijs-Roubaix. En ik verwacht sterke tegenstand van Trek-Segafredo. Als ik niet win, ben ik zeker teleurgesteld.  Tenzij iemand anders van Team SD Worx de kei mee naar huis neemt.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×