PREVIEW: Ronde van Drenthe

PREVIEW: Ronde van Drenthe

“Het team dat zich het beste aanpast, wint”

11/03/2022

Na de winst van Lotte Kopecky in een spektakelrijke Strade Bianche trekt het Women’s WorldTour peloton naar Drenthe. In het Noorden van Nederland wacht de rensters veel wind, bochtenwerk, bemoste kasseien en de VAM-berg. “We zullen onze nummer één positie op de WorldTour-ranking trachten te verdedigen”, aldus Christine Majerus.

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Drenthe - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Elena Cecchini Christine Majerus Marlen Reusser Lonneke Uneken

Team SD Worx trekt met vertrouwen naar de Ronde van Drenthe, met Lotte Kopecky in de paarse leiderstrui. In het verleden werden al successen geboekt, met winst voor Lizzie Deignan (2014), Chantal van de Broek-Blaak (2016) en Amy Pieters (2018). Dit jaar moet het peloton 156 kilometer afleggen aan plattelandswegen door open velden, bospaden, bemoste kasseien en vier beklimmingen over de VAM-berg, een vuilnisbelt die werd omgetoverd tot scherprechter in Nederlandse wegwedstrijden.

We komen met een sterke ploeg aan de start voor dit type race. De leiderstrui van Lotte Kopecky is een leuk extraatje en ik veronderstel dat haar winst in de Strade haar veel vertrouwen heeft gegeven.

Christine Majerus

“Drenthe is zo’n race waar werkelijk alles kan gebeuren”, zegt Christine Majerus. “Wind, waaiers, ontsnappingen die kans hebben op overleven dankzij de VAM-berg, maar het kan evenzeer op een massaspurt uitdraaien... Het is dus moeilijk te voorspellen hoe de race zal verlopen. De teams die zich het best aan die veranderende omstandigheden kunnen aanpassen, rijden de finale. Dat zal dit jaar niet anders zijn.”

De Luxemburgse kampioene blikt met vertrouwen vooruit. “We komen met een sterke ploeg aan de start voor dit type race. De leiderstrui van Lotte Kopecky is een leuk extraatje en ik veronderstel dat haar winst in de Strade haar veel vertrouwen heeft gegeven. Uiteraard is het ons doel om in Drenthe opnieuw te winnen met het team.  We hebben er zeker de ploeg voor.” 

Enkele feiten op een rij
Naast Lotte Kopecky als leidster van de individuele ranking, start SD Worx als nummer één in het ploegenklassement van de WorldTour. Elena Cecchini eindigde al tweemaal tweede, zo ook vorig jaar achter winnares Lorena Wiebes. Team SD Worx start in de Ronde van Drenthe met Lotte Kopecky, Elena Cecchini, Christine Majerus, Roxane Fournier, Lonneke Uneken en Marlen Reusser.

Pictures by Getty Images.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×