Team SD Worx is blij met toevoeging Koppenberg in Ronde van Vlaanderen

Team SD Worx is blij met toevoeging Koppenberg in Ronde van Vlaanderen

“Extra helling maakt de race alleen maar selectiever”

01/04/2022

Team SD Worx verkende op donderdag de laatste 95 kilometer van de Ronde van Vlaanderen. Nieuw in deze editie is de Koppenberg. Voor het eerst trekt het vrouwenpeloton over de steile Vlaamse kasseienhelling in een race. “Op de Koppenberg kun je  de Ronde niet winnen, maar je kan de wedstrijd er wel verliezen”, is de conclusie binnen Team SD Worx.

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Vlaanderen - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Elena Cecchini Christine Majerus Chantal van den Broek-Blaak Marlen Reusser

Chantal van den Broek-Blaak: “We kunnen de opeenvolging van hellingen perfect aan”

“Ik heb de Ronde van Vlaanderen al veertien keer eerder gereden, maar toch was ik blij om het parcours te verkennen”, zegt Chantal van den Broek-Blaak. “De race is fel gewijzigd met de toevoeging van de Koppenberg. De verkenning leert me dat de krachtslag nog zwaarder zal worden. Dat speelt alleen maar in onze kaart. We hebben een team dat die opeenvolging van hellingen perfect aan kan."

"Ik kijk ernaar uit om er een selectieve koers van te maken. Dat ik de Ronde sinds 2020 al op zak heb, geeft wel een fijn gevoel. Voor mij is dit dé koers in Vlaanderen, een van de mooiste races die er bestaat. Mijn vorm is echt goed, ik kijk dus uit naar zondag.”

Demi Vollering: “Vanuit sterkte van het team opereren”

“Of ik nerveus ben dat ik na de Strade Bianche geen wedstrijdkilometers meer in mijn benen heb? Na een hoogtestage is het altijd afwachten hoe de benen reageren in een wedstrijd. Aan de verkenning houd ik een goed gevoel over.” 

Voor Demi Vollering is het de tweede Ronde van Vlaanderen bij Team SD Worx. “We kunnen vanuit de sterkte van het team opereren. Het is fijn koersen zo. Vroeger reed ik mezelf kapot omdat ik op élke aanval moest reageren, terwijl we nu met zes rensters zijn die tot diep in de finale mee kunnen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we de race hard kunnen maken zoals in Strade Bianche.” 

De plaatsing voor de Koppenberg is van levensbelang.

Demi Vollering

Ook Vollering is tevreden met de toevoeging van de Koppenberg. “Of het een game changer kan zijn? Als de gashendel serieus open gedraaid wordt, wel. Volgens mij kan je er de race niet winnen, maar je kan er zeker wel de Ronde verliezen. Het zal een gevecht naar de voet van de klim worden. De plaatsing is daar van levensbelang. Voor ons team betekent de Koppenberg een meerwaarde. Hoe lastiger de koersen, hoe beter voor ons.”

Lotte Kopecky: “Voor het eerst leef ik kalm naar de Ronde toe”

“Ik trek met veel vertrouwen naar deze Ronde van Vlaanderen”, zegt Lotte Kopecky. “Ik leef er echt naartoe, voor het eerst voel ik me zo kalm in de aanloop naar de Ronde. Ik heb geleerd met de spanning richting een grote wedstrijd om te gaan. Dit is mijn droomkoers om te winnen. De winst in de Strade Bianche, mijn eerste grote overwinning, heeft voor rust in mijn hoofd gezorgd.”

In België wordt de 26-jarige renster alvast luid toegejuicht. “Na mijn winst in de Strade Bianche is mijn status in het Belgische wielrennen veranderd. Mijn naam wordt overal geroepen. Vroeger bezorgde me dat druk, omdat ik het gewicht van het land op me voelde. Ik had het gevoel dat iederéén verwachtte dat ik won. Mijn ploeggenotes vinden het juist fijn dat ik zo word toegejuicht, ze halen er energie uit. Ondertussen is het ook voor mij een bron van motivatie”, legt de Belgisch kampioene uit. 

“Dat ik in Italië kon winnen na zo’n team effort, maakt het alleen maar mooier. Ook nu zal de kracht in de breedte van onze ploeg ons wapen zijn. Al moeten we opletten. Je kan de Ronde van Vlaanderen ook gewoon verliezen door éénmaal slecht geplaatst te zitten voor de beklimmingen. Het zal sowieso zaak zijn om de koers zo hard mogelijk te maken om de sprinters zo snel mogelijk overboord te gooien.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×