Preview Tour de Suisse

Preview Tour de Suisse

Tour de Suisse opent nieuw blok richting Giro, Tour en WK

14/06/2023

Met de Tour de Suisse begint voor Team SD Worx een nieuwe episode in het wielerseizoen 2023. De meeste rensters keren na een hoogtestagen of rustperiode terug in competitie. De komende weken vormen de nationale kampioenschappen, Giro d’Italia Donne, Tour de France Femmes en de wereldkampioenschappen in Glasgow de grote doelen. 

Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Blanka Vas Marie Schreiber Marlen Reusser Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Iedereen drijft elkaar naar hoger niveau”

Voor Marlen Reusser en Demi Vollering is de Tour de Suisse een wedstrijd met een bijzondere betekenis. Voor Reusser is het de ronde van haar thuisland, waarin bovendien een 25,7 kilometer lange, relatief vlakke, tijdrit kansen biedt. Vollering woont de laatste jaren in Zwitserland en bij haar leeft ook een speciaal gevoel voor deze rittenkoers.

Sportief manager Danny Stam zal als ploegleider aanwezig zijn in de Tour de Suisse. Zijn ploeg heeft de laatste achttien wedstrijden op rij gewonnen. Wat voor een wielerploeg zeer uitzonderlijk is. “Als je naar onze resultaten kijkt, dan kan ik zelf eigenlijk ook alleen maar concluderen dat het belachelijk goed is. We hebben een bizar goed voorjaar gekend. Deze prestaties hadden we zelf nooit verwacht.”

“Ik kan ook niet precies een reden aangegeven wat de basis voor dit succes is. We hebben een goede voorbereiding op het seizoen in Spanje gekend, waar we weer iets harder hebben gewerkt dan voorgaande jaren. Vervolgens waren we snel succesvol en hebben deze flow in de ploeg weten te houden. Iedereen drijft elkaar zo naar een hoger niveau.”

Lang wil Stam niet stilstaan bij de huidige zegereeks. “Natuurlijk zijn we er enorm trots op. We weten echter ook dat deze reeks ergens gaat stoppen. Iedere wedstrijd begin je weer op nul. In deze Tour de Suisse beginnen we aan een nieuwe reeks in dit seizoen. De meeste rensters komen terug van een hoogtestage of een rustperiode. Dan moet je toch weer even afwachten hoe iedereen ervoor staat.”

Reusser was de afgelopen weken in Tignes op hoogtestage. De Europees kampioene tijdrijden kijkt uit naar de ronde van haar thuisland. “De tijdrit naar Abtwill is zeker in haar voordeel”, benadrukt Stam. “Als Marlen daar sterk rijdt, kan ze een goed klassement rijden. We staan hier echter ook met Demi Vollering aan de start. Zij komt van een goede drieweekse trainingsstage met de ploeg in Brides-les-Bains terug in competitie. Pas na de tijdrit gaan we kijken hoe we het klassement gaan aanpakken.”

De andere rensters die namens Team SD Worx van start gaan in de Tour de Suisse zijn: Niamh Fisher-Black, Blanka Vas, Marie Schreiber en Elena Cecchini. Stam: “Niamh kende niet de meest gelukkige reeks wedstrijden in Spanje. In La Vuelta Femenina kwam ze al op een cruciaal moment ten val, terwijl ze later in de Itzulia Women nog harder onderuit ging en de strijd moest staken. Het gaat nu weer goed met haar. Zij krijgt straks in de Giro d’Italia Donne een vrije rol om een kort klassement te rijden.”

Stam vervolgt: “Blanka Vas heeft in Spanje een sterke indruk gemaakt. Na een moeilijk jaar 2022 heeft ze nu weer het plezier in het fietsen helemaal terug en zie je haar ook bij de besten in het peloton. Ze moest een paar keer werken voor anderen in het team, anders had ze zelf ook kortere uitslagen neergezet. Marie Schreiber is een aangename verrassing. We hebben haar vooral gecontracteerd voor het veldrijden, maar ze blijkt in de wegwedstrijden op het hoogste niveau ook goed inzetbaar. Qua inhoud wordt ze hier alleen maar sterker van. En Elena Cecchini hoeft geen introductie. Zij is overal waar ze start van grote waarde voor onze ploeg

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×