Lotte Kopecky ontspannen naar Strade Bianche, waar ze vorig seizoen haar eerste grote zege behaalde

Lotte Kopecky ontspannen naar Strade Bianche, waar ze vorig seizoen haar eerste grote zege behaalde

“Zonder druk naar Italië”

02/03/2023

Lotte Kopecky en Team SD Worx waren meteen op de afspraak in het openingsweekend. De 27-jarige Belgische voegde overtuigend Omloop Het Nieuwsblad toe aan haar palmares. Vorig seizoen pakte ze met Strade Bianche haar eerste grote zege in haar loopbaan. “Het zal altijd een speciale overwinning voor me blijven”, kijkt Lotte Kopecky terug. “Dankzij mijn zege in Omloop Het Nieuwsblad kom ik zonder druk aan de start van de Strade Bianche. Dezelfde wedstrijd tweemaal op rij winnen is moeilijk, maar ik ga het toch proberen.”

Gekoppelde wedstrijd: Strade Bianche - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Anna Shackley Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lotte Kopecky oogt relaxter en scherper dan ooit. Afgelopen weekend won ze als eerste Belgische ooit Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar flikte ze hetzelfde kunstje in Strade Bianche. “Het was mijn eerste zege van dat kaliber. Dat en vooral ook de manier waarop ik won, maakt deze wedstrijd zo speciaal voor mij. Mijn eerste seizoen bij Team SD Worx was simpelweg geweldig. Het tweede is alvast goed begonnen.”

In Omloop Het Nieuwsblad knalde Lotte Kopecky overtuigend weg van alles en iedereen op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. “Het klopt dat ik nooit beter ben geweest. Al hebben we wel ingecalculeerd dat de echte supervorm pas binnen drie à vier weken moet komen, dus er zou nog ruimte moeten zijn voor verbetering.”

“Het openingsweekend kon niet beter voor Team SD Worx. Mijn overwinning in Omloop Het Nieuwsblad smaakt naar meer. Na deze zege is de motivatie voor de Strade heel hoog. Ik zal er vol voor gaan. Het vertrouwen is er. Strade Bianche ligt me. Ik houd van het parcours. Mijn vorm zit goed en ik ben onderdeel van een super sterk Team SD Worx.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×