Lorena Wiebes wil ongeslagen blijven in Scheldeprijs

Lorena Wiebes wil ongeslagen blijven in Scheldeprijs

“Een nieuwe koninklijke sprint kondigt zichzelf aan”

02/04/2024

De Scheldeprijs wordt meestal bepaald in een sprint en ook dit jaar lijkt dit niet anders te worden. De weersomstandigheden maken dat het moeilijk zal zijn om er een harde wedstrijd van te maken. Maar daar maalt Lorena Wiebes, ongeslagen winnares van de Scheldeprijs, niet om. “De Scheldeprijs gaat over power en positionering. Ik hoop voor een vierde keer op rij te winnen.”

Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom Danny Stam

Lorena Wiebes: “Mijn doel is duidelijk: ik wil hier opnieuw winnen. Het lijkt er niet op dat het weer een grote invloed zal hebben op het wedstrijdverloop. Er is wat kans op lichte regenval, maar de wind lijkt niet echt een grote rol te spelen. Al weet je dit natuurlijk nooit. Meerdere ploegen zullen het op een sprint willen laten eindigen, want met Chiara Consonni, Charlotte Kool, Elisa Balsamo en mij staan opnieuw vier van de snelste sprintsters ter wereld aan de start. In Gent-Wevelgem namen wij na een spannende sprint ook de eerste vier plekken in. Het kan dus opnieuw een prachtige strijd in de sprint worden. Daar kijk ik graag naar uit.”

“Mijn spurt is nog steeds op een hoog niveau. Dat ik in vergelijking met vorig jaar nog geen sprints heb verloren? Dat klopt, maar uiteindelijk zegt dat niets. Elke wedstrijd start je vanaf nul. Dat ik met Gent-Wevelgem mijn grootste doel van het voorjaar binnen heb, geeft me rust en veel vertrouwen. Elisa Balsamo is super sterk en in Gent-Wevelgem wist ik haar net voor te blijven. Er zal weer een hoop chaos zijn in de laatste honderden meters. Maar het wordt kwestie van goed positioneren en het juiste moment te kiezen. Ik wil graag die vierde zege op rij in de Scheldeprijs. Mijn honger is nog niet gestild. Met nog drie wedstrijden (Scheldeprijs, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race) zit het voorjaar er voor mij bijna alweer op. Het zou mooi zijn er nog een overwinning bij te doen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×