Tweevoudig eindwinnares Chantal van den Broek-Blaak noemt Simac Ladies Tour onvoorspelbaar

Tweevoudig eindwinnares Chantal van den Broek-Blaak noemt Simac Ladies Tour onvoorspelbaar

“Venijn tegen het einde”

29/08/2022

Met Christine Majerus (2019) en Chantal van den Broek-Blaak (2016, 2021) heeft Team SD Worx twee ex-winnaressen van de Simac Ladies Tour in de rangen. Samen met Elena Cecchini, Ashleigh Moolman-Pasio, Lonneke Uneken en Roxane Fournier gaan ze in de Nederlandse etappewedstrijd op WorldTour-niveau op zoek naar de derde eindzege op rij. “Op de Nederlandse wegen heerst vaak chaos, dus moet je zo attent mogelijk van voren rijden”, geeft Chantal van den Broek-Blaak aan.

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour - Gekoppelde rensters: Elena Cecchini Christine Majerus Lonneke Uneken Chantal van den Broek-Blaak - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Er staan zes etappes op het programma van de Simac Ladies Tour (30/08-4/09). Starten gebeurt in Lelystad, waar de rensters 2,5 lokale rondes van 60,4 kilometer moeten afleggen. “De eerste etappe kan al verraderlijk zijn. Dat is typisch voor koersen in Nederland. Er kan hier áltijd iets gebeuren, er heerst vaak chaos”, duidt Chantal van den Broek-Blaak. “Als er wat wind staat, kan het zo op de kant worden getrokken en dan is het zaak om de juiste waaier niet te missen.”

Van den Broek-Blaak won de Ladies Tour al tweemaal. “In 2016 stonden we er met de hele ploeg goed voor door de ploegentijdrit die we wonnen. Vervolgens konden we het ploegenspel spelen. Vorig jaar had ik een superdag in de individuele tijdrit en kon ik vervolgens in de voorlaatste etappe in de Limburgse heuvels tijd pakken op Marlen Reusser. Het is een cliché, maar de Ladies Tour moet je echt dag per dag bekijken. Het gaat er in het begin niet zo zeer om dat je tijd wint, maar eerder dat je er geen verliest.”

Het zwaartepunt van de Nederlandse etappekoers lijkt opnieuw op het einde te liggen, met de etappe rond Landgraaf (met o.a. twee keer de Cauberg en Gulperberg) op vrijdag en de individuele tijdrit (17,4K) op zaterdag. “Vorig jaar had je met Roubaix nog een klassieker na het WK, nu is dat niet zo. Daardoor heb je aan de ene kant rensters die stilaan vermoeid raken en anderzijds zijn er zij die vol richting het wereldkampioenschap werken. Zelf ben ik ziek geweest, maar ik hoop toch een etappe mee te grissen”, kijkt Van den Broek-Blaak wederom ambitieus vooruit.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×